Прогнозата за президента Доналд Тръмп и неговата партия е мрачна.Водещ

...
Прогнозата за президента Доналд Тръмп и неговата партия е мрачна.Водещ
Коментари Харесай

Мрачни предупреждения за Белия дом и републиканците преди изборите

Прогнозата за президента Доналд Тръмп и неговата партия е мрачна.

Водещ републикански социолог съобщи пред високопоставени чиновници на брифинг в Белият дом след Деня на труда, че определящият фактор на изборите няма да бъде подобряващата се стопанска система или последователното увеличение на създаваните работни места, а настройките на гласоподавателите към Тръмп. Според презентацията, изнесена от социолога Нийл Нюхаус и включвала десетки страници, множеството гласоподаватели, в това число забележителен дял от клонящите към републиканците гласоподаватели, не се отнасят благосклонно към президента. Това пишат Джули Пейс, Катрин Луси и Зик Милър, " Асошиейтед прес ", представени от Българска телеграфна агенция.

Нюхаус даде брифинга в миг, когато измежду републиканските чиновници царува все по-мрачно въодушевление с наближаването на изборите през ноември. Партийните водачи към този момент се разтревожиха, че поради въодушевлението измежду демократите и презрението на умерените републиканци към Тръмп Републиканската партия може да не победи в борбата за Камарата на представителите. Но в този момент някои републиканци се опасяват, че болшинството им в Сената също е застрашено - сходен сюжет беше невъобразим преди няколко месеца, имайки поради удобните прогнози за представянето на републиканците на изборите за сенатори.

" За да завоюват в противоречивите щати, републиканските претенденти имат потребност от всички гласоподаватели, които поддържат президента Тръмп, плюс огромна част от тези, които не го поддържат ", сподели републиканският социолог Уит Еръз. " Това е доста мъчно постижима стратегическа цел. "

Представители и на двете партии споделят, че републиканците към момента имат преимущество в борбата за надзор над Сената. Но републиканските чиновници от ден на ден се тревожат, че претендентите в клонящи към консерваторите щати като Мисури и Индиана не се показват добре, а конкуренциите в Тенеси и Тексас, където успеха на републиканците би трябвало да е в забрадка вързана, са много оспорвани.

Лидерът на болшинството в Сената Мич Макконъл разгласи паника предходната седмица, като предизвести, че всяка от оспорваните сенатски съревнования ще бъде " като пердах с ножове в тясна улица ".

Открито изразяваното безпокойствие измежду републиканците ненапълно наподобява има стратегически темперамент, защото партийните чиновници се пробват да стимулират по едно и също време гласоподавателите и донорите. Мнозина умерени републикански гласоподаватели " не имат вяра, че има нещо, което да е застрашено на тези избори ", демонстрират документите, показани от Нюхаус пред чиновници на Белия дом. Според него това разбиране частично се дължи на пренебрегването на обществено огласяваните социологически данни, като се има поради, че множеството изследвания посочваха, че демократката Хилари Клинтън ще победи Тръмп на президентските избори през 2016 година

Нюхаус и Белият дом не разясниха срещата, извършена при започване на септември. Асошиейтед прес се снабди с копие на презентацията на Нюхаус, а двама републиканци, осведомени с брифинга, се съгласиха да приказват за детайлностите, при изискване че останат анонимни, тъй като не бяха упълномощени да разискват въпроса обществено.

В Белия дом паниката по отношение на изборите в средата на мандата се усилва от месеци, откакто изследванията демонстрират, че републиканците са изправени пред обстановка, изпълнена с провокации, и че въодушевлението измежду демократите нараства. Същинският брой на оспорваните съревнования както за Камарата на представителите, по този начин и за Сената подлага на огромно тестване паричните ресурси и постанова сложни сметки за това къде да бъдат ориентирани запаси и заместници. А има засилващи се страхове, че обединението от гласоподаватели, с помощта на която Тръмп влезе в Белия дом, няма да отиде на изборите в средата на мандата.

Дори в случай че доста от тези гласоподаватели в действителност гласоподават, републиканците могат въпреки всичко да не получат задоволителна поддръжка. Социологическите данни, показани пред чиновниците на Белия дом и обработени от Националния комитет на републиканците, демонстрираха, че правилните поддръжници на Тръмп съставляват към една четвърт от гласоподавателите. Една четвърт са републиканците, които харесват политиките на Тръмп, само че не самия президент, и които не наподобяват стимулирани да поддържат републиканските претенденти. А близо половината от предстоящите гласоподаватели на изборите в средата на мандата са демократи, подтиквани от своята опозиция против президента.

Сътрудници на Белия дом споделят, че Тръмп получава постоянни брифинги за политическата конюнктура и е наясно с все по-мрачните социологически данни, макар че предсказва " алена вълна " пред републиканците в Туитър и на предизборни прояви. Сътрудници споделят, че мрачните брифинги, които Тръмп получава от чиновници на републиканците, от време на време се компенсират от честите му диалози с външни съветници, които показват в по-ведри тонове изборната конюнктура и припомнят на президента за неговата непредвидена победа през 2016 година

Парадоксът за републиканците е, че множеството американци значително са удовлетворени от стопанската система, както демонстрират доста анкети. Партията се стреми стопанската система да е в центъра на предизборните диспути. Тръмп обаче непрекъснато акцентира други въпроси на напред във времето, в това число недоволството си от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър и мощния си яд от неподходящите описания на неговото президентство, показани в книга на журналиста Боб Удуърд и анонимна коментарна публикация, написана от върховен държавен чиновник и оповестена във в. " Ню Йорк таймс ". Той изуми някои поддръжници в четвъртък, като оспори данните за броя на жертвите от урагана Мария в Пуерто Рико предходната година, таман когато нова стихия приближаваше Източното крайбрежие.

Нюхаус съобщи пред чиновниците на Белия дом, че Тръмп може да се хареса на умерените и самостоятелните, изтъквайки, че вероятно демократическо болшинство би било отвън главните настройки по въпроси като премахването на американската имиграционна и митническа работа и финансираното от страната опазване на здравето. Други републикански стратези дадоха на претендентите сходни препоръки.

Карл Роув, който беше основен политически пълководец на президента Джордж У. Буш, сподели, че в случай че републиканците показват демократическите си противници като меки по въпроса за имиграцията или подкрепящи обилни държавни разноски за опазване на здравето, " това е отровна примес за меките републиканци и клонящите към републиканците самостоятелни ".

В най-новите си предизборни изяви Тръмп омаловажи прогнозите си за републиканска вълна и предизвести последователите, че в случай че демократите завоюват болшинство в Конгреса, това ще има последствия. Той обаче се концентрира не толкоз върху последствията за политиката при вероятно връщане на контрола на демократите над Конгреса, колкото върху това по какъв начин това би се отразило на неговото президентство, в това число изгледите за импийчмънт.

" Ако това в действителност се случи, ще е ваша неточност, тъй като не сте отишли да гласувате ", сподели Тръмп за изгледите за импийчмънт против него. " Да не отидете да гласувате - това е единственият метод, по който това може да се случи. " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР