Прогестеронът е един от най-важните женски полови хормони. Дисбалансът в

...
Прогестеронът е един от най-важните женски полови хормони. Дисбалансът в
Коментари Харесай

Храни, които регулират нивата на прогестерона

Прогестеронът е един от най-важните женски полови хормони. Дисбалансът в равнищата на този хормон разстройва съществено тялото, като това оказва въздействие върху телесното тегло, месечния цикъл, плодовитостта и даже настроението на дамата.

Много е значимо този дисбаланс да бъде открит след направени проучвания от експерт, тъй като в доста случаи нарасналите равнища на прогестерон приказват за настъпила бременност, а не безусловно за сериозен здравословен проблем.

Ако равнищата на прогестерон в тялото ви са под нормалните нужни дози, то вие може да подобрите обстановката освен посредством приложимост на разнообразни типове медикаменти, само че и по натурален път- посредством храна. Консумацията на подобаващи артикули бързо се усеща от тялото ни, то елементарно усвоява по този начин нужните му съставки и скоро резултатите са налице.

Възползвайте се от богатствата, които природата ни дава и може би не след дълго проучванията ви ще се подобрят фрапантно.

Ето някои храни, които наложително би трябвало да консумирате постоянно в случай че равнищата на прогестерон в тялото ви са под нормите:

Ядки и семена;

Маслини;

Червен пипер;

Авокадо

 Храни, които контролират равнищата на прогестерона

Тези артикули са елементарно налични, тъй че нямате опрощение да не опитате. Постарайте се да се храните пълноценно, като избягвате полуготовите храни и слагате на масата си все по-често плодове, зеленчуци и ядки.

Търсете такива артикули, за които се знае, че съдържат огромно количество витамин Е. Той също подкрепя процеса на контролиране на половите хормони. Билките, използвани под формата на чай, също могат да ни бъдат потребни в тази ситуация. Потърсете корен от репей, сибирски женшен или корен от мака.

Всички изредени нагоре храни и билки няма да внесат по неестествен път хормони в тялото ни, а просто ще ни подтикват сами да ги възпроизвеждаме в нужните ни дози.

От друга страна прогестеронът може и да не единствената причина за хормонален дисбаланс в тялото ни. Естрогенът е другият хормон, който е също толкоз значим.

Именно заради този факт би трябвало да се съобразим и с неговите равнища в организма ни и също по този начин с целесъобразните или неразрешени за консумация храни съгласно равнищата и на естрогена. Това са най-лесните способи да реализираме търсения хормонален баланс.

Ако положението ви го разрешава и не сте принудени оптимално бързо да започнете лекуване с изкуствени лекарства, целесъобразният и по-добър за тялото ви вид е използването или избягването на дадени храни.

Може и да съчетаете вярното хранене с подобаващи медикаменти, само че никога не решавайте казуса си само посредством банкет на медикаменти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР