Профил Флориан Глатес е глобален вицепрезидент на Shell за решения,

...
Профил Флориан Глатес е глобален вицепрезидент на Shell за решения,
Коментари Харесай

Флориан Глатес, Shell: Ще имаме около 70 000 точки за зареждане на електромобили до 2025 г.

Профил Флориан Глатес е световен вицепрезидент на Shell за решения, свързани с електрическата подвижност. Той управлява Shell Recharge Solutions, която стои в центъра на разрастващата се мрежа за зареждане. Преди тази роля заема разнообразни управнически позиции в Shell, които прибавят забележителен опит на търговски водач в енергетиката. Флориан е общоприет управител " Стратегия и портфолио " за бизнесите на Shell за световна подвижност и смазочни материали до началото на 2023 година В интервала 2019 г.-2021 година е стратегически консултант за световния бизнес на Shell с търговия на дребно с петролни артикули и на бизнеса с корпоративни клиенти. Живее в Хамбург, Германия, а преди този момент е живял и работил в Съединени американски щати, Китай, Швеция, Норвегия, Холандия, Англия и Австрия. Флориан Глатес ще бъде един от лекторите на идното трето издание на, проведено от " Капитал ". Конференцията ще събере на едно място водачи на компании, политици, бизнесмени и представители на финансовия бранш, с цел да се " гмурнат надълбоко " в тактиките за декарбонизацията и да обсъдят пътя за ускорение и разширение на прехода. За повече информация и билети. Колко мъчно е за една обичайната световна енергийна компания да премине към електрическа подвижност?
Мисля, че е добре да се каже, че множеството хора мислят за Shell на първо място като за енергийна компания и макар че ни разпознават като марка за търговия с горива на дребно, мнозина не знаят, че ние сме и една от най-големите компании за зареждане на електрически транспортни средства (EV) в международен мащаб, във връзка с обсег в страните. Всъщност Shell Recharge участва в към 30 пазара и сега имаме над 40 000 публични зарядни станции в комерсиалните обекти на Shell, на улицата и на други локации. Благодарение на нашия мащаб, достъп до клиенти и водеща марка, ние имаме вяра, че сме в добра позиция да успеем в енергийния преход, като отговорим на изменящите се потребности на потребителите и приспособяваме бизнеса си в изискванията на бързо разрастващи се електрически решения.

Друго преимущество на това да бъдеш одобрен състезател в избора на потребителите, без фокусът да е ориентиран напълно към електрическите автомобили, е, че част от инфраструктурата към този момент е налице в нашата световна мрежа от обекти за търговия на дребно и че виждаме ясната връзка сред зареждането на електрически автомобили и други съществуващи оферти за търговия на дребно.
Реклама Кои са главните стълбове в тактиката на Shell за решения за електрическата подвижност?
Shell се ангажира да отговори на потребностите на водачите на електрически автомобили, които търсят допустимо най-бързо, надеждно и удобно зареждане. За да реализираме това, ние се фокусираме върху три основни области. Първо, влагаме в социална инфраструктура за зареждане в редица формати и локации, в това число комерсиалните комплекси Shell, разнообразни дестинации и на улицата, които дават опция на клиентите да зареждат когато и където пожелаят.

Второ, оказваме помощ на клиентите да бъдат по-продуктивни във времето си сега на зареждане, като преосмисляме личните си търговски обекти и работим с търговци на дребно, с цел да разтеглим оборудванията за зареждане - по-известно като Destination Charging. Макар и относително нова категория, тя към този момент съставлява един на всеки пет зареждащи случая. И най-после, работим с OEM (компании, производители на автомобили), платежни и софтуерни сътрудници, с цел да създадем безпроблемно, цифрово зареждане. Вече предлагаме зареждане от 50kW до 360kW на нашите обекти, само че продължаваме да си сътрудничим с OEM сътрудници, като BYD, с цел да спомагаме в световната научно-изследователска и развойна активност за поощряване на усъвършенстваното зареждане.

Също по този начин работим с сътрудници в международен мащаб, започвайки от основни европейски пазари, с цел да дадем опция на клиентите да намерят точки за презареждане на Shell и да видят дали те са налични в обичаните им снабдители на онлайн георграфски карти - без значение дали това е Гугъл maps или Tom Tom - което да помогне при вземането на решения къде да презаредят въз основа на това какво могат да вършат наоколо.
Къде желаете да видите вашата зарядна мрежа през идващите три до пет години? Имате ли упоритости да бъдете номер 1 в този сегмент?
Както загатнах, ние към този момент оперираме над 40 000 публични зарядни станции за електрически автомобили по целия свят. Искаме да бъдем водещ състезател в поддръжка на приемането на електромобилността в международен мащаб и чакаме да имаме към 70 000 публични точки за зареждане на електрически автомобили до 2025 година и 200 000 до 2030 година За да реализираме това, през идващите две години (2024-2025) ще влагаме 0.5 милиарда $ годишно в решения за зареждане на електрически транспортни средства, като се фокусираме повече върху публичното зареждане и бързото зареждане на подобаващи местоположения.
Реклама Преди няколко месеца Shell разгласява резултатите от последното си (и много изчерпателно) изследване Shell Recharge EV Driver. Колко значимо е това изследване за вашата компания и бъдеща тактика? Какви са главните заключения, които можете да извлечете от него?
Мненията на клиентите са от решаващо значение, с цел да подсигуряваме, че построяваме решения и услуги, които дават отговор на потребностите на лидера на електрически автомобил. Ето за какво тази година направихме едно от най-големите европейски изследвания на водачите на електрически автомобили, разкриващо настройките на съвсем 25 000 водачи в Белгия, Франция, Германия, Италия, Холандия и Англия. Добрата вест е, че проучванията демонстрират, че приемането на електромобилността се форсира на няколко основни европейски пазара и посредством действителен опит, софтуерният прогрес и растежът на инфраструктурата за зареждане оказват позитивно влияние върху настройките на водачите. Проучването обаче разкри и две области за усъвършенстване - водачите желаят повече публични зарядни станции, само че биха желали да имат достъп до тях посредством по-малко приложения и карти за зареждане.

Едно от най-значимите открития на тазгодишното изследване е, че 44% от потребителите декларират, че нямат конфигурирана точка за зареждане вкъщи, което е с 11% повече от миналата година. Броят на водачите, които зареждат отвън дома, евентуално ще се усили с увеличението и на електрическите автомобили - изключително в гъсто обитаемоте градове, където паркирането на улицата е мощно лимитирано.
Ако имахте кристално кълбо, къде желаете да видите електрическата подвижност като част от Shell, а също и в световен мащаб във връзка с колите и зарядните станции през 2030 година?
В днешни дни е вълнуващо да бъдеш част от бранша, който работи за развиване на подвижността. Докато автомобилният превоз към момента е доминиран от транспортни средства, задвижвани от мотори с вътрешно горене, електрическата подвижност и различните горива са напът към всеобщо приемане. В сходство с прогнозите на BloombergNEF можем да забележим, че броят на електрическите автомобили по пътищата ще доближи над 200 милиона до 2030 година и над 700 милиона до 2040 година, като районните разлики в приемането на електрически автомобили в Европа, Азия и Северна Америка също се чака да се изравнят. Но с цел да достигнем мащаба и темпа на нужните промени, ще се нуждаем от непрекъсната държавна поддръжка и съдействие. Ето за какво Shell има няколко взаимни предприятия и партньорства с компании по целия свят, които ни оказват помощ да подобрим опита на клиентите при зареждане. Ние поддържаме клиентите в потребностите им от подвижност повече от век и чакаме с неспокойствие да продължим да ги поддържаме и в бъдеще, без значение от типа на транспортното средство, което употребяват.
Свързани публикации Радан Кънев: Има опция да приказваме за механизъм за подкрепяне на въглищните Топлоелектрическа централа 7 ноември 2023, 11:05 Спад в производството и потреблението на ток в страната през октомври 7 ноември 2023, 08:02 Близо 300 млн. лева за нововъведения - кой може да кандидатства 6 ноември 2023, 15:43 Андреа Станчиу, ACCA: Двойната вещественост е най-голямото предизвикателство за финансистите при ESG политиките 6 ноември 2023, 10:38
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР