Професор Олег Соколов, известен историк, един от основателите на военноисторическото

...
Професор Олег Соколов, известен историк, един от основателите на военноисторическото
Коментари Харесай

Задържаха руски учен за убийство на жена

Професор Олег Соколов, прочут историк, един от създателите на военноисторическото възстановително придвижване в Русия.е задържан в Санкт Петербург  Той е обвинен за убийството на жена, заяви Главното следствено ръководство.

Според проверяващите сутринта на 9 ноември той е бил арестуван на крайбрежна улица, като е изведен от река Мойка, а в раницата му са открити две женски ръце и револвер. Тялото на дамата е отрито в дома му, предоха ТАСС. Според някои медии става дума за негова студентка, а съгласно други изявления - за негова родственик.

Олег Соколов е роден през 1956 година в Ленинград. Той е доцент в катедрата по нова и модерна история на Държавния университет в Санкт Петербург, създател е на поредност от монографии за активността на въоръжените сили на Франция от времето на Наполеон. През 2003 година президентът на Франция Жак Ширак подписва декрет, с който награждава Соколов с Ордена на Почетния легион за огромния му принос в проучването и популяризирането на историята на Франция и нейната войска, добавя vesti.bg.

През 1976 година Соколов основава първата военноисторическа възстановителна група в Съветския съюз, която е основата на цялото съвременно придвижване на военноисторическото възобновяване в Русия. През 2006 година под управлението на Соколов се основава Всеруското военноисторическо обществено придвижване, което сплотява военноисторическите клубове на 52 района на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР