Професор Абдурахман Бабакан, член на Факултета по социални и хуманитарни

...
Професор Абдурахман Бабакан, член на Факултета по социални и хуманитарни
Коментари Харесай

Професор Бабакан: Сирия може да е акцент в политиката на Байдън в Източното Средиземноморие

Професор Абдурахман Бабакан, член на Факултета по обществени и филантропични науки към университета Медипол, ситуиран в турския град Истанбул, сподели в изказвания пред Анадолската организация, че по време на мандата на Джо Байдън като президент на Съединени американски щати е евентуално да концентрира напъните си най-вече върху Сирия във връзка с нейните политики в Близкия изток.
„ Според военната тактика, почнала под администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама и траяла в ерата на Доналд Тръмп, може да се чака, че през интервала на Байдън ще има повече вложения в прокси паравоенно-терористични сили, които ще обезпечат самобитна гаранционна услуга за израелските енергийни запаси и запаси за сигурност в североизточна Сирия “, сподели турският специалист.
 Четирима цивилни са убити при израелски бомбардировки в Сирия Четирима цивилни са убити при израелски бомбардировки в Сирия
Четирима цивилни са починали при бомбардировки на Израел в сирийската провинция Хама тази нощ, оповестява сирийската държавна медия САНА,...
Бабакан означи, че може да се чака тактика от администрацията на Байдън в поддръжка на милициите PYD-YPG, придвижване, обвързвано с ПКК, която от своя страна е считана от Турция и Европейски Съюз за терористична формация. Тази обстановка може да съставлява риск за двустранните връзки на Съединени американски щати с Турция.
Експертът уточни преди всичко, че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е произнесъл тирада, фокусирана върху вътрешните проблеми на Съединени американски щати и политиката за обзор и понижаване на световните военни интервенции в страната му, както е провел своята предизборна акция през 2016 година
Бабакан показва, че макар че Тръмп твърди, че по време на неговата администрация САШ ще понижат своите военни интервенции и високите равнища на военни разноски, страната се е държала по противоположния метод по време на неговия мандат и има световни политически придвижвания за опазване и пренасочване на американския надмощие, само че този път на цена.
Турският специалист отбелязва, че Тръмп значително е траял външната политика на Съединени американски щати на предшестващите администрации, добавяйки:
„ По време на ръководството на Тръмп, като се изключи всички интервенции на НАТО, които включваха програмата за прекачване на трилиони долари към програмата за рационализация на нуклеарните оръжия, хиляди американски бойци бяха изпратени в Източна Европа в рамките на„ Европейската самодейност за въздържане “срещу Русия. Общо 170 хиляди американски бойци са били на задачи в чужбина. Съединени американски щати не престават да събират средства за НАТО, договарят непрекъсната военна база в Полша, задълбочават връзките си с Тайван, Япония и Южна Корея в границите на построяването на обсада против Китай в Азия – Тихоокеанския район. В Близкия изток Съединени американски щати направиха нещо сходно против Иран, като постановиха тежки стопански наказания. Американският флот усили своите навигационни патрули в Южнокитайско море. Въпреки реториката на Тръмп, че ще изтегли американските войски от Афганистан и Сирия, Съединени американски щати ускориха военното си наличие и в двете страни, а администрацията на Тръмп също продължи с политиките на някогашния президент Барак Обама, които направиха Съединени американски щати съизвършител във войната в Йемен с поддръжката му за Саудитска Арабия ".
 Хая Калиунджи - момичето, което оказва помощ на ранени сирийски деца да проходят още веднъж Хая Калиунджи - момичето, което оказва помощ на ранени сирийски деца да проходят още веднъж
Хая е била на 15 години, когато й се наложило да избяга от Сирия поради войната. Днес тя живее в Лос Анджелис със своето семейство, само че...
Бабакан удостовери, че Тръмп е провеждал външната си политика като цяло едностранно, до момента в който актуалният президент на Съединени американски щати Джо Байдън, за разлика от Тръмп, е фигура, която се връща към обичайна линия против едностранчивостта и работи на институционално равнище.
„ В администрацията на Байдън можете да видите изпитание за създаване на религия и доверие в Съединени американски щати по целия свят, в опит да бъде променена и укрепена„ американската фантазия “.
Ще забележим политика на световно водачество, която още веднъж да акцентира районните и световни структури, съглашения и съюзи. В този подтекст е допустимо да се чакат старания за подсилване и преструктуриране към съществуването, успеваемостта, силата и нормите на алианса на НАТО “, сподели Бабакан.
Турският специалист напомни, че Байдън е отговарял за външната политика на Близкия изток през двата интервала, през които е бил вицепрезидент на Барак Обама, и уточни, че политиките на Обама основават огромна неустойчивост в района от втория му мандат.
Бабакан уточни, че по време на президентството на Байдън позицията на Министерството на националната защита (Пентагона) и Централното командване на силите на Съединените щати (CENTCOM) ще означи главния курс на американската тактика в Близкия изток и военното наличие на страната в района.
 Дахер Ламот: Докато сирийско дете рови в боклуците, Съединени американски щати са окупирали 90% от петролните и газови залежи на Сирия Дахер Ламот: Докато сирийско дете рови в боклуците, Съединени американски щати са окупирали 90% от петролните и газови залежи на Сирия
" Сирийско дете рови в боклуците, а откъм гърба са окупираните от Съединени американски щати 90% от петролните и газови залежи на Сирия. Американците, които в меди...
Турският специалист съобщи, че може да се чака по-активна политика на Съединени американски щати и в този район на Източното Средиземноморие през интервала на Байдън и заключи, че политиката на Байдън може да се разграничава от политиката на Тръмп във връзка с Иран, Персийския залив и Израел.
В случая с Иран администрацията на Байдън може би може да се върне, с цел да контракти повторното влизане на Съединени американски щати в нуклеарното съглашение на международните сили с Техеран, само че това може да компрометира американския съюз с арабските страни.
Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР