Проектът за Водния цикъл на Пловдив, който се финансира по

...
Проектът за Водния цикъл на Пловдив, който се финансира по
Коментари Харесай

Министър: Проектът за Водния цикъл на Пловдив е със сериозно забавяне

Проектът за Водния цикъл на Пловдив, който се финансира по Оперативна програма “Околна среда “, е със съществено закъснение и проблеми.  Това заяви в Пловдив вицепремиерът и министър на околната среда и водите, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Ние ще създадем всичко допустимо да спасим финансирането по този план като един от методите ще бъде трансфериран в новия програмен интервал посредством фазиране “, сподели вицепремиерът. " Огромното закъснение рискува жителите да понесат съществени вреди. Това закъснение има доста елементи и провокации и отчуждителни процедури, които не са направени.

Проведохме оперативна среща с ръководещия орган по Оперативна програма " Околна среда “ и Министерство на регионалното развитие, следва ни нова среща и имаме ангажимент до понеделник да докладваме действителният прогрес и упованията по плановете, изключително ВиК плановете, които са огромна част от тази стратегия, сподели Сандов.  

" Рискуваме да не успеем да се възползваме оптимално от европейските средства за осъществяване на тези планове, свързани с чист въздух, чиста вода и безвредна околна среда за живот. Моя задача ще бъде да подсигурявам приключването на този план, в случай че не стане в този програмен интервал, то да стане в идващия сподели още вицепремиерът.

е в Пловдив по покана на регионалния шеф.

Гледайте повече във видеото!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР