Проектът на Община Бургас за създаване на Център за съвременно

...
Проектът на Община Бургас за създаване на Център за съвременно
Коментари Харесай

Гласувайте за бургаската библиотека, която е финалист в конкурса на Европейската комисия RegioStars awards 23

Проектът на Община Бургас за основаване на Център за модерно изкуство и библиотека е определен за един от финалистите в влиятелния конкурс на Европейската комисия – RegioStars awards 2023 за най-хубави планове, осъществени с европейски средства за тази година.

Библиотеката се конкурира в категорията „ Европа по-близо до жителите “ с още четири плана от Европа, като гласовете на жителите ще дефинират кой ще получи влиятелната премия.
-->
Можете да подкрепите плана за новата библиотека до 14 ноември 2023 година на  . Стъпките за гласоподаване са следните:

1. Влизате в посочения уебсайт и кликате на банер „ Vote now ”.

2. Попълвате своя e-mail, влизате в електронната си поща и активирате получения линк за регистрация.

3. Вече имате достъп до гласуването, в раздел „ A Europe closer to the citizens “ избирате „ Cultural Art Centre: museum and library – Bulgaria ” с отметка и давате своя глас посредством бутон „ Submite my voice ”.

Бъдете дейни, дано Бургас и неговите поданици се гордеем с още едно влиятелно отличие!

Може да дадете своя глас и посредством QR кода, оповестен по-долу. Чрез него се доближава до уеб страницата, на който може да гласувате за Център за модерно изкуство и библиотека в състезанието на Европейска комисия Regiostars awards 2023.

Проект „ Реконструкция и преустрояване на съществуваща постройка в културно-образователен център (музей) за модерно изкуство и библиотека “ е осъществен с поддръжката на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 и финансови принадлежности, предоставени от Фонд на фондовете и Фонд за устойчиви градове.

В основата на плана е концепцията за модернизиране на културната инфраструктура в общината в поддръжка на развиването на локалната общественост, учредена на знанието, креативните нововъведения и взаимния културен живот.

Проектът е отговор на актуалните провокации, за което се изисква поддръжка на стратегически значими начинания като опазването и насърчаването на културното разнообразие, креативната подвижност и отбраната на интелектуалната благосъстоятелност в региона на културата, както и основаването на условия за развиването на културните и креативните промишлености, модерни форми на културно изложение и качествено обучение в региона на изкуствата и културата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР