Проект на здравното министерство предвижда изграждането на модерни медицински центрове

...
Проект на здравното министерство предвижда изграждането на модерни медицински центрове
Коментари Харесай

Изграждат 10 модерни медицински центрове

Проект на здравното министерство планува построяването на съвременни медицински центрове в най-малко 10 региона в страната. Болниците ще бъдат идентични, с цел да обезпечават еднакъв достъп и еднообразно качество на опазване на здравето. Това съобщи във Велико Търново здравният министър проф. Костадин Ангелов при инспекция на новоизграждащия се комплекс за над 9 милиона лв. на регионалната болница „ Д-р Стефан Черкезов “.

21 хиляди пациенти годишно минават през отделенията на Великотърновската болница, която със градеж на нов 8-етажен корпус и доставката на здравно съоръжение сплотява двете си бази. Разкрива се нова здравна активност:

„ Вдига се равнището на работа на съдовата хирургия. Юни месец да бъде реалност преместването на база 2 в новия корпус “, уточни болничният шеф доктор Стефан Филев. Новата болница се строи със лични средства на лечебното заведение и с 3,6 милиона лв. банков заем.

„ Средствата, които са нужни за построяването на тази хибридна операционна зала, ще бъдат обезпечени от бюджета на Министерството на здравеопазването “, съобщи здравният министър Костадин Ангелов.

Инвестицията е за 1,4 милиона лв.. Държавата ще купи и нов скенер за Великотърновската болница.

Освободените отделения в остарялата болница се възнамерява да станат отделения за терминални грижи за онкоболни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР