Проект на Huawei за производство на мрежово оборудване във Франция

...
Проект на Huawei за производство на мрежово оборудване във Франция
Коментари Харесай

Huawei ще произвежда мрежово оборудване във Франция


Проект на Huawei за произвеждане на мрежово съоръжение във Франция наподобява е възобновен (снимка: Huawei)

П од натиска на американските управляващи Huawei беше стеснен в производството на съвременни с мартфони със западни съставни елементи и даже лишен от опцията да продава с воето 5 G съоръжение в страните съдружници на Съединени американски щати. Но изненадващо през идната година китайската компания може да з апочне строителството на цех за мрежово съоръжение във Франция, заяви Ройтерс, базирайки се на самостоятелен източник.

Според първичната версия на плана, Huawei трябваше да пристъпи към създаване на фабрика за произвеждане на съоръжение за клетъчни мрежи покрай Страсбург през 2020 година, като влага минимум 200 милиона евро в този обект на първия стадий. Но заради пандемията и геополитически проблеми строителството по този начин и не стартира. Последните информации обаче сочат, че предприятието на Huawei във Франция ще бъде издигнато и въведено в употреба през 2025 година Не се прецизира кой ще купува продукцията на завода.
още по темата
Европейските управляващи в множеството страни не разрешиха на телекомуникационните оператори да продължат да работят с съоръжение на Huawei и ZTE в 5G мрежите си, базирайки се на евентуални уязвимости във връзка с осведомителната сигурност. Но през юли тази година, след визитата на китайска държавна делегация във Франция, стана известно, че в някои градове на страната управляващите удължават лицензите на телекомуникационните оператори за работа с съоръжение на Huawei.

През 2020 година френското държавно управление възнамеряваше да се въздържи от възобновяване на съществуващи лицензи, като по този метод сътвори условия за последователно изместване на оборудването на Huawei от националните клетъчни мрежи. Китай е третият търговски сътрудник на Франция след Съединени американски щати и Европейския съюз, тъй че локалните управляващи очевидно не бързат толкоз елементарно да унищожават икономическите връзки с Поднебесната.

Геополитически фактори към този момент нарушиха проектите на Huawei за създаване на проучвателен център в английския Кеймбридж, където компанията даже закупи подобаващ имот през 2018 година След като получи нужното позволение да стартира строителството едвам през 2020 година, Huawei беше принудена да се въздържи от по-нататъшно осъществяване на плана, като в началото изясни това решение с изискванията на пандемията.

Разрешението за градеж изтече през август тази година, само че планът не е придвижен. Huawei планираше да влага минимум £1 милиард в изследователския кампус в Кеймбридж.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР