Продуктите на турската отбранителна промишленост са все по-популярни и напоследък

...
Продуктите на турската отбранителна промишленост са все по-популярни и напоследък
Коментари Харесай

Отвъд камикадзе дроновете: новото топ оборудване на турските отбранителни фирми

Продуктите на турската отбранителна индустрия са все по-популярни и в последно време правят  световна инвазия, като зад това си има аргументи, написа Daily Sabah. Едната причина е, че отбранителният бранш на страната, който навлезе в интервал на вътрешно произвеждане, развълнува бранша с този и е отворен за още по-голям напредък. Другата е, че турската отбранителна промишленост е създала потвърдени в борби артикули и ги е пуснала на пазара. Това са байрактарите.

Кое е още по-привлекателно, когато става дума за отбранителния бранш на Турция?

Световноизвестните безпилотни бойни летателни апарати (UCAV), които в този момент преследват съветска военна техника в украинското въздушно пространство, са единствено част от необятна гама от военни артикули, които турските компании могат да предложат на световния пазар.

Онези, които са наясно с това, наблюдават от близко събитията, на които турски компании показват своите нови артикули и водят договаряния за съдействие. Последното такова събитие е SAHA Expo 2022, което сега се организира в Истанбул.
 Румъния желае да закупи дронове Bayraktar TB2 за $300 милиона
Румъния желае да закупи турски военни дронове за $300 милиона

На фона на войната в Украйна румънската войска желае да се модернизира

Панаирът на защитата стартира във вторник тази седмица и ще продължава до през днешния ден. На него участват няколко турски и задгранични компании, които показват артикули - от така наречен умни муниции до безпилотни наземни и въздушни транспортни средства.

Новите умни оръжия Alpagut

Особено притегля вниманието един един артикул, който съгласно военните специалисти на Турция, се чака да направи истински взрив, когато му пристигна времето и в чието произвеждане е взела участие компания, която към този момент създава и продава интелигентни муниции, употребявани против тежка военна техника в разнообразни елементи на света - от Сирия до Украйна и Либия, най-вече принадлежащи на съветската войска.

Дроновете са взаимна работа на водещата турска компания в производството на тактически мини безпилотни летателни апарати (UAVs) - STM и колосът за произвеждане на ракети Roketsan. Интелигентните муниции, известни още като дронове камикадзе, провокират дословен възторг на панаира в Истанбул.

Двете компании сплотиха напъните си за създаването на дроновете, наречени Alpagut, които се отличават със своята маневреност, експедитивност и еластичност, спрямо крилатите ракети. Alpagut, който може да работи непрекъснато, е наименуван ефикасен против мобилни или закрепени наземни и морски цели, радарни и информационни системи, леко бронирани сухопътни или морски транспортни средства и сериозни уреди като командни центрове.

Боеприпасът, който ще има действен радиус от 60 километра, летателно време от повече от 60 минути и разнообразни типове бойни глави, може да се употребява както в единични, по този начин и в групови борби.

Alpagut може да открие цел, без да бъде видян, с двурежимната си глава за търсене и позицията му не се въздейства от системите за заглушаване. Целта може да бъде тъкмо избрана с прецизната система за ръководство и ориентиране.

Споделяйки характерности както на крилатите ракети, по този начин и на UCAV, тези дронове се въртят или чакат пасивно към зоната на задачата за известно време и нападат единствено, откакто задачата бъде локализирана. А всяка цел може да бъде отстранена задоволително бързо.

Очаква се Alpagut да бъде интегриран в UCAV и хеликоптери, както и на наземни платформи като бронирани транспортни средства и безпилотни наземни транспортни средства, на военноморски платформи и на безпилотни морски кораби.
 Турските дронове
Турският дрон, който промени същината на военните дейности в Украйна

Украинците към този момент даже възпяват турските дронове
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР