Продължават спекулациите около съдбата на Евгений Пригожин. Пентагонът заяви, че

...
Продължават спекулациите около съдбата на Евгений Пригожин. Пентагонът заяви, че
Коментари Харесай

Какви са версиите за съдбата на Пригожин?

Продължават спекулациите към ориста на Евгений Пригожин. Пентагонът съобщи, че не разполага с информация, която да удостовери, че самолетът на водача на " Вагнер " е бил свален с ракета земя-въздух. Британското министерство на защитата уточни, че по всяка възможност е мъртъв, само че няма изрично доказателство за това.

Пентагонът отхвърли версията, че ракета земя-въздух е свалила самолета на водача на " Вагнер " Евгений Пригожин. Изявлението на бригаден военачалник Патрик Райдър беше направено, откакто Ройтерс цитира двама публични американски представители, съгласно които самолетът евентуално е бил ударен от ракета.

" Първоначалната ни оценка е, че е евентуално Пригожин е бил погубен. Продължаваме да оценяваме обстановката. В момента не разполагаме с информация в удостоверение на известията в пресата, че е имало тип ракета земя-въздух, която да е свалила самолета. Оценяваме тази информация като неточна ", сподели Райдър.

Въпреки известието на съветските управляващи, че Пригожин е бил в листата на пътуващите в разрушилия се аероплан, Лондон остава внимателен.

" Все още няма дефинитивно доказателство, че Пригожин е бил на борда, а той е прочут с това, че ползва изключителни ограничения за сигурност. Въпреки това е доста евентуално той в действителност да е мъртъв ", споделят от Министерството на защитата на Англия.

Според английското министерство на защитата гибелта на Пригожин съвсем несъмнено би имала бездънен дестабилизиращ резултат върху " Вагнер ", а вакумът в управлението на групата ще се задълбочи, в случай че се удостовери гибелта и на други управителни членове на наемническата войска.

В края на срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург съветският външен министър Сергей Лавров отхвърли да разяснява случая. Н
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР