Абсолютна лъжа - така говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, определи

...
Абсолютна лъжа - така говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, определи
Коментари Харесай

Кремъл: Лъжа е, че Путин е наредил убийството на Пригожин

Абсолютна неистина - по този начин представителят на Кремъл Дмитрий Песков, дефинира изявленията, че Москва е наредила убийството на водача на частната военна компания " Вагенр " Евгений Пригожин. Спекулациите за аргументите за злополуката и дали в действителност на борда на самолета е бил Пригожин не престават.

И през днешния ден в Москва не престават да поставят цветя на спонтанния мемориал в памет на Евгений Пригожин. Само на няколкостотин метра, в Кремъл, уверено отхвърлиха версията, че са виновни за гибелта на Евгений Пригожин.

" Сега е обикновено към тази авиокатастрофа и трагичната гибел на пасажерите в самолета, включително и на Евгений Пригожин, да има доста спекулации. Разбира се, на Запад, всички те се оферират от избран ъгъл. Всичко това е неистина - безспорна. И е доста значимо, когато се осветлявва тази тематика, то да е учредено на обстоятелства. А обстоятелствата все още не са доста, тъй като следва да бъдат изяснени в хода на следствените дейности, които не престават. Вчера, до момента в който говореше по тази тематика, президентът сподели, че чака резултатите от следствието, което ще завърши в обозримо бъдеще и ще разберем детайлите ", сподели Дмитрий Песков, представител на Кремъл.

Песков отхвърли да удостовери гибелта на водача на " Вагнер ", като добави, че би трябвало да се изчакат заключенията на специалистите. Според редица изявления в медии и телеграм-канали, самолетът, в който е пътувал Пригожин, към месец не е бил употребен, бил разгласен за обмен, дни преди съдбовния полет неназована съветска самолетна компания е идвала да огледа машината, правени са фотоси и на интериора ѝ.



Спекулира се, че това е обвързвано със залагането на екзплозив на борда. В съветски уеб сайтове, които не са под контрола на Кремъл, се появи информация, че стюардесата, част от екипажа на авариралия аероплан, е декларирала, че е юридически безпланов ремонт също дни преди полета. И Лондон, и Вашингтон са внимателни в заключенията си:

" Първоначалната ни оценка е, че Пригожин евентуално е бил погубен, само че продължаваме да проучваме обстановката. Информация в пресата приказва за някакъв тип ракета земя-въздух. Отново ще кажа, няма нищо което да демонстрира, че е имало ракета земя-въздух ", сподели Пат Райдър, представител на Пентагона.

" Все още няма доказателство, че Пригожин е бил на борда, а той е прочут с това, че ползва изключителни ограничения за сигурност. Въпреки това е доста евентуално той в действителност да е мъртъв ", се споделя в изказване на Министерство на защитата на Англия.



А Руският доброволчески корпус - съветски военни, които се борят на страната на Украйна, предложи на бойците на " Вагнер " да отмъстят за своя - както го назовават - " татко - създател ".

" За да отмъстите, би трябвало да преминете на страната на Украйна. Хайде дружно да сложим завършек на месомелачката " специфична военна интервенция ", а по-късно да тръгнем към Москва, и този път да не стопираме на 200 км от там, а да стигнем до края ", прикани Денис Капустин, пълководец на Руския доброволчески корпус.

Бъдещето на ЧВК " Вагнер " остава неразбираемо. Бойци на компанията не престават да напущат Беларус. А по думите на президента на страната - Александър Лукашенко, Пригожин не е желал от Минск гаранции за личната си сигурност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР