Продължават ожесточените боеве между украинските сили и руснаците в Донбас.

...
Продължават ожесточените боеве между украинските сили и руснаците в Донбас.
Коментари Харесай

Украинската армия превзема села в Луганск


Продължават яростните боеве сред украинските сили и руснаците в Донбас. Киев бележи някои триумфи в Луганска област, сподели президентът Володимир Зеленски. Той отхвърли реториката на съветския държавен глава Владимир Путин за предпочитание за директен разговор сред воюващите страни. 

Зеленски отдаде дължимото на бойците, участващи в продължаващите сражения на голям брой фронтове с руснаците в Донбас.

 
Продължават дейните дейности и в други посоки. Бих желал да отдам самопризнание на бойците от 25-та въздушно-десантна бригада за тяхната храброст при освобождението на окупирани територии в Луганска област. Като цяло ускоряваме позициите си на всички места по фронта, намалявайки опциите на окупаторите, унищожавайки тяхната логистика и подготвяйки положителни вести за Украйна.
Володимир Зеленски, президент на Русия 

Украинските специфични елементи разпространиха видео на боец, който хвърля съветското знаме на земята и издига украинския байрак в село Невске в западната част на Луганск.

Зеленски означи още, че украинските елементи удържат самоуверено позициите си в региона на Донецк, макар че са мощно обстрелвани от съветската артилерия. Най-ожесточените боеве се водят към Бахмут и Авдеевка.

Междувременно президентът на Гвинея-Бисау, който бе в Москва преди ден, посети и Киев. Умаро Мохтар Сисоко Ембало съобщи обръщение от съветския водач Путин, че Украйна и Русия би трябвало да водят директен разговор.

Африка може да играе посредническа роля сред воюващите страни за реализиране на мир, сподели Ембало.

Зеленски, от своя страна, посочи, че казаното от Путин било " планувана изразителност ", предопределена за вътрешната му публика и за страните, които към момента не са подхванали стъпки за уединяване на агресора Русия.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР