Продължаващата седмица окупация на канадската столица от шофьори на камиони,

...
Продължаващата седмица окупация на канадската столица от шофьори на камиони,
Коментари Харесай

Протест и контрапротест ще се проведат в Отава

Продължаващата седмица окупация на канадската столица от водачи на камиони, които са срещу наложителните ваксини ще получи „ подкрепления “ през днешния ден – хиляди стачкуващи се чакат в Отава, други градове също се готвят за митинги, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР. Полицията заяви, че чака към 2000 протестиращи, както и 1000 контрапротестиращи да се причислят към стотиците пред Народното събрание на страната. Организаторите обаче настояват, че десетки хиляди са се насочили към Отава. Сходни акции са планувани в Торонто, град Квебек и Уинипег.

След хилядите недоволства от локални поданици за закани и тормоз от протестиращи, които затрудняват съня на локалните с неспирните си клаксони, онлайн петиция с присъединяване на 40 000 души настоя за дейности, заяви шефът на полицията в Отава Питър Слоли, който даде обещание ограничения против „ противозаконния “ митинг на така наречен Конвой на свободата.

„ Конвоят на свободата “ пое от канадския тихоокеански бряг в края на януари и събра почитатели в своето 4400 км пътешестване до столицата, както и дарения в размер на 10 млн. канадски $ (8 млн. американски долара) онлайн. Но платформата GoFundMe разгласи в петък, че приключва събирането на средства на уеб страницата си след приемане на доказателства от органите на реда, че демонстрацията „ се е трансформирала в окупация, съпроводена от принуждение и друга противозаконна активност “. Всеки, който пожелае, ще си получи парите назад.

По-рано водачите получиха поддръжката на най-богатия човек в света Илон Мъск. А през вчерашния ден някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп ги насърчи, заявявайки в мнение, че „ грубите политики на крайнолевия лунатик Джъстин Трю са унищожили Канада с безумните коронавирус ограничения “. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР