Продължаваме промяната успя да привлече БСП с новото предложение, което

...
Продължаваме промяната успя да привлече БСП с новото предложение, което
Коментари Харесай

Украйна раздели парламента ни: БСП и ПП се хванаха за гушите с ГЕРБ и ДБ за военната помощ

Продължаваме смяната съумя да притегли Българска социалистическа партия с новото предложение, което внесе в Народното събрание, да се даде “техническа” помощ на Украйна, само че без категорично да се загатва “военна”. И до момента в който социалистите се заканиха да го поддържат, то съдружните им сътрудници от “Демократична България” го дефинираха като безсмислено.

Досега в Народното събрание имаше две такива оферти на Демократична България и ГЕРБ. ”Демократична България” оферират страната ни да окаже военно-техническа помощ на Украйна, като употребява пари от специфичните фондове на Европейски Съюз и НАТО.

ГЕРБ пък също желае страната ни да даде оръжие, само че с експлицитната спогодба това да не се прави за сметка на съществени отбранителни платформи и уреди. Освен това те оферират и държавното управление да стартира договаряния с НАТО, с цел да обезпечи заместващ и подсилващ потенциал на отбранителните ни качества.

Двете оферти бяха импортирани в Народното събрание при започване на месеца, само че на два пъти изпаднаха от дневния ред на комисията по външна политика. По искане на ГЕРБ през днешния ден те още веднъж бяха включени в дневния ред и следва да се гледат в идващите минути.

Междувременно през днешния ден Политическа партия внесе свое предложение, с което упорства да се помогне с “техническа” помощ на Украйна. То планува държавното управление да се задължи да окаже помощ на бежанците с нужните законодателни и организационни промени, както и Министерският съвет да изготви повсеместен пакет от ограничения за превъзмогване от наложените наказания по отношение на Русия, които биха могли да обиден страната ни в стопански, обществен и енергиен аспект.

Терминът “техническа” скара депутатите.

" Техническа помощ е по-широкият термин от военно-техническа помощ, само че включва в себе си и него. Казахте, че сте го разискали в обединението, имате ли единодушие ", обърна се към Политическа партия Ангел Георгиев от “Възраждане”.

" Не мога да се съглася с тази трактовка. Предлагаме техническа помощ за защитните цели на Украйна ", сподели Атанас Михнев от Политическа партия.

" Ние не разбираме военна помощ под термина техническа ", настоя и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

" Може би би трябвало да се консултирате с специалист по български език, с цел да ви обясни термина ", отвърна Ангел Георгиев, представен от " 24 часа ".

" Военна помощ значи оръжие, техническа - ремонтни действия. Според мен би трябвало да има и двете. Какво значи техническа помощ за защитни цели? Оръжие може да се употребява и за защитни и нападателни цели ", сподели пък Христо Гаджев от ГЕРБ.
ТЕМА преди 15 минути 274 преди 20 минути 204 преди 23 минути 610
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР