Продължаваме промяната ще подкрепи решение за даване на оръжие на

...
Продължаваме промяната ще подкрепи решение за даване на оръжие на
Коментари Харесай

ПП ще подкрепи предложението на ДБ за оръжие за Украйна

" Продължаваме промяната " ще поддържа решение за предоставяне на оръжие на Украйна. Това сподели съпредседателят на групировката Асен Василев в изявление за БНР. В сряда, че ще внесе план за решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, незабавно след свикването на Народното събрание. Макар и да не конкретизираха, явно Демократична България имат поради изпращането на военна техника, каквито претенции имаше няколко пъти от страна на Киев.

Българският парламент към този момент един път гласоподава за даването точно на " военно-техническа помощ " за Украйна. Това стана при предходния състав на Народното събрание. Тогава това беше лимитирано до възможен ремонт на украинска бронирана техника в българските военни фабрики. Нещо, което не е известно да се е случило и досега.

В 48-ото Народно заседание Политическа партия ще има 53-ма депутати, а Демократична България - 20, т.е. общо 73 гласа твърдо " за " изпращане на оръжие. ГЕРБ завоюва 67 мандата, а Движение за права и свободи - 36. Ако се има вяра на приказките на Бойко Борисов за анти-Путин коалиция, както и на евроатлантизма на Движение за права и свободи, би трябвало с гласовете на тези обединения решението за оръжието да мине. " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ", които се чака да бъдат срещу, имат надлежно - 27, 25 и 12 депутати.

Асен Василев разяснява и оповестената от президента Румен Радев позиция срещу участието на Украйна в НАТО.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР