Продължаваме промяната са смекчили заради БСП текстове за Украйна в

...
Продължаваме промяната са смекчили заради БСП текстове за Украйна в
Коментари Харесай

ПП смекчила заради БСП текстове за Украйна в декларацията за кабинет

" Продължаваме промяната " са смекчили поради Българска социалистическа партия текстове за Украйна в декларацията, с която търсят политическо единодушие за основаване на държавно управление. Текстовете са били редактирани по този начин, че да бъдат допустими за всички. Към момента не е ясно какъв тъкмо компромис е позволен с формулировките и дали това ще е задоволително Българска социалистическа партия да промени позицията си, че не поддържа декларацията.
Това стана ясно след изявление на ръководителя на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров пред bTV.
Темата с Украйна бе една от разграничителните линии, които бяха посочени от претендента за министър председател Николай Денков след среща с представители на левицата. Според Денков противоречивите моменти с Българска социалистическа партия са точно войната в Украйна и измененията в изборното законодателство. Вчера Денков не остави усещане, че Политическа партия счита да се преценява с левицата.
Днес от изявлението на Гюров се разбра, че смяна в действителност е имало. Не стана ясно какво тъкмо е смекчено във формулировките и в кой миг. На въпрос на водещия, че сходни разлики не са разрешили при кабинета Петков изпращането на оръжие за Украйна Гюров бе безапелационен, че държавното управление е съумяло да работи добре и да осъществя необятна обществена стратегия, без да заплашва фискалната непоклатимост.
И през вчерашния ден преди редакциите текстът във връзка с войната в Украйна в декларацията на Политическа партия звучеше много общо. В текста се споделя: " Продължаване на поддръжката за Украйна в напъните й да отблъсне съветската експанзия и да възвърне мира при опазване на териториалната си целокупност, според решението на Народно събрание от 09.12.2022 година - период: до края на войната в Украйна. "
" Продължаваме промяната " ще предложи на председателски съвет през днешния ден в Народно събрание декларацията да влезе в дневния ред на Народното събрание като първа точка за четвъртък, сподели още Гюров. Според него още през днешния ден при гласуването на дневния ред на Народно събрание ще се види има ли поддръжка за текста или не. Гюров разкритикува ГЕРБ и Движение за права и свободи за отхвърли им да вземат участие във водените от Денков диалози по възможни бъдещи цели на кабинет с аргумента, че това не подхожда на систематични партии. " Защо ГЕРБ и Движение за права и свободи отхвърлят да водят диалози за основаването на детска болница, за осъществяването на проекта за възобновяване ", попита Гюров. Тома Биков от ГЕРБ задочно отговори по-късно в същото студио с аргумента, че и Политическа партия са отказали да вземат участие в опитите за реализиране на единодушие при реализирането на първия мандат на ГЕРБ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР