Продължаваме промяната (ПП) няма да предложат проектокабинет в петък, ако

...
Продължаваме промяната (ПП) няма да предложат проектокабинет в петък, ако
Коментари Харесай

ПП няма да предложат нов кабинет без подкрепа на 121 депутати

" Продължаваме промяната " (ПП) няма да предложат проектокабинет в петък, в случай че до четвъртък вечерта не са събрали гласовете на 121 депутати. Това заяви министърът на нововъведенията в оставка Даниел Лорер пред бТВ. По думите му към момента се търси поддръжка, като недостигащите гласове са на шестима народни представители.

Той за следващ път отхвърли обвиняванията на ГЕРБ, Има Такъв Народ и „ Възраждане “, че ръководещите оферират пари и облаги на депутати против избор в поддръжка на новия кабинет.

Той разясни, че е наясно, че с минимално болшинството на бъдещото държавното управление с министър председател Асен Василев ще му бъде извънредно мъчно да ръководи.

Управленската стратегия на кабинета „ Василев “ е съвсем подготвена и скоро ще бъде оповестена, като в нея „ няма изненади “, сподели Лорер.

Цел номер едно в нея е промяната в антикорупционната комисия и избора на ново управление, както и икономическите меркина държавното управление, уточни министърът на нововъведенията в оставка.

„ Петък е близо, имаме на процедура 48 часа да намерим поддръжката за кабинета “, сподели Лорер.

На въпрос по какъв начин ще разяснява думите на Делян Добрев от ГЕРБ, че още една депутатка от " Възраждане " ще се отдели в интерес на Политическа партия, Лорер сподели, че партията се обръща към всички народни представители.

" Конкретна поддръжка не сме търсили от тази партия, само че в случай че нейни депутати решат, че тематиките са значими за тези 6 месеца, те могат да поддържат държавното управление ", сподели министърътв оставка

" Продължаваме промяната " не купуваме депутати. Народното събрание не е магазин ", съобщи Лорер.

" Няма смяна в формалното състояние. Онези депутати от Има Такъв Народ, които се обявиха, това е формалната поддръжка. Още 6 гласа са ни нужни ", сподели Лорер.

Той разяснява, че останалите партии в Народното събрание се държат все едно депутатите са им благосъстоятелност. " Те не са техни, ние си приказваме с тези хора ", уточни министърътна нововъведенията в оставка.

Той заяви, че новият министър на финансите наложително ще е от " Продължаваме промяната " в държавното управление на Асен Василев. В момента поста се заема от номинирания за министър председател Асен Василев.

" Една от най-важните задания на Асен Василев ще е да избере министър на финансите, който ще може да ръководи финансите на страната в една много сложна конюнктура идващите шест месеца. Задължително ще бъде от Политическа партия. Имаме повече от един вид, само че няма да ги сложим на масата на договарянията с съдружните сътрудници, преди да сме подготвени с цялостна поддръжка ", разяснява Лорер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР