„Продължаваме промяната” не се готви за предсрочни избори. Това каза

...
„Продължаваме промяната” не се готви за предсрочни избори. Това каза
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: „Продължаваме промяната” не се готви за предсрочни избори

„ Продължаваме промяната” не се готви за предварителни избори. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по бТВ Венко Сабрутев, запитан дали министър председателят Кирил Петков е заявявал, че предстоят предварителни избори и по тази причина би трябвало да бъде задържан Борисов.

„ Подобни послания от страна на Кирил Петков към депутатите на „ Продължаваме промяната” не е имало. Имаме за съществена цел битка с корупцията и акцията против господин Борисов беше част от тази борба”, съобщи Венко Сабрутев.

По думите му опозицията непрекъснато пуска погрешна информация в общественото пространство.

„ Има двама претенденти за гуверньор на Българска народна банка - единият е на „ Има подобен народ”, вторият - на „ Продължаваме промяната”. Причината да има двама претенденти е доста ясна - в съдружното съглашение няма ясно дефинирана спогодба да се излезе с един взаимен претендент, което в действителност дава опция на всички съдружни сътрудници да предложат своите претенденти, изясни Сабрутев.

Депутатът добави, че откровено има вяра, че техният претендент – Андрей Гюров, е потвърден финансист:

„ Професионалист, който има извънредно доста опит във финансовата сфера, има опит в интернационалните банки и финансови институции, и няма опит в местни български банки, подчертавам върху това, че няма опит в местни български банки “, сподели Венко Сабрутев.

По думите му съгласно тях това е това условие, не просто преимущество.

„ Защо? Защото от гуверньора на Българска народна банка се чака да ползва надзор върху българските банки и възможен опит на претендента в местни български банки слага под изискване опцията за въздействие при вземането на решения”, съобщи Сабрутев.

Той напомни, че ръководителят на Българската национална банка се избира от народните представители в съвещание на Народното събрание.

„ Истината е, че всички народни представители имат опция да създадат своя избор. Двамата претенденти са извънредно опитни, с разнообразни профили. Ако народните представители преценяват, че припознават нашите условия за гуверньор на Българска народна банка - а точно умел експерт в интернационалните банкови финансови институции и без опит в български банки и банкови институции, то ще имат опция да поддържат нашия кандидат”, означи Сабрутев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР