Продължаваме да ви разказваме за най-неуспешните италиански автомобили, като след

...
Продължаваме да ви разказваме за най-неуспешните италиански автомобили, като след
Коментари Харесай

Най-неуспешните италиански автомобили



Продължаваме да ви описваме за най-неуспешните италиански коли, като след относително всеобщия Spider на Alfa romeo, отиваме към друга всеобща италианска марка Lancia.
Lancia Stratos HF  Най-неуспешните италиански коли (ЧАСТ II)

Произвеждана от 1972 до 1978 година, Lancia Stratos HF е именит рали автомобил, който е оставил незабравим отпечатък в историята на ралито, само че пътната му версия е изцяло шантава и даже рискова.
Lamborghini Urraco  Най-неуспешните италиански коли (ЧАСТ II)

Lamborghini Urraco е първият опит на инженерите на Lamborghini да основат относително на ниска цена състезателен автомобил, който обаче се провали с гръм и тропот. Автомобилът се задвижва от 2,0-литров V8 мотор със 180 конски сили. От 0 до 100 км / ч. той се форсира за 7,2 секунди и има оптималната скорост от 215 км/ч. В резултат се оказа, че автомобил Lamborghini с такива механически и динамични характерности не е нужен на никого, тъй че са създадени единствено 66 копия.
Ferrari Dino 208 GT4 и Ferrari Dino 308 GT4  Най-неуспешните италиански коли (ЧАСТ II)

Подобно на Lamborghini Urraco, Ferrari Dino 208 GT4 и Ferrari Dino 308 GT4 са бюджетни коли от Ferrari, задвижвани надлежно от 2.0 и 3.0 литра V8 мотори. Въпреки обстоятелството, че за времето си колите имат относително положителни динамични характерности и галопиращ жребец по радиаторните решетки, никой не ги смяташе за Ferrari и те не бяха доста търсени.
Ferrari 410 Superamerica Coupe от Carrozzeria Ghia  Най-неуспешните италиански коли (ЧАСТ II)

Гледайки тази кола е мъчно да се повярва, че е италианска. Това обаче е в действителност италианска кола. Освен това това е автомобил на Ferrari, чийто дизайн е създаден от изтъкнатото италианско студио Carrozzeria Ghia. Феновете на Ferrari към момента не схващат по какъв начин италианският автомобил е станал с американски дизайн. Мисля, че няма потребност да обяснявамe за какво тази кола не е била търсена.
De Tomaso Mangusta  Най-неуспешните италиански коли (ЧАСТ II)

Първоначално тази кола трябваше да бъде създадена в съдействие с Карол Шелби и оборудвана със 7,0-литров V-8 мотор, само че Карол Шелби отхвърли да си сътрудничи с Алесандро Де Томасо, вследствие на което колите трябваше да бъдат оборудвани с 8- цилиндрови V-образни мотори с размер 4,7 и 4,9 литра. Според легендата колата е особено кръстена на мангуста, животно, способно да убие кобра, само че De Tomaso Mangusta в никакъв случай не съумя да стори това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР