Прочутият хор ще изнесе празничния си спектакъл на 13 декември

...
Прочутият хор ще изнесе празничния си спектакъл на 13 декември
Коментари Харесай

Фенове от Белгия пристигат за Коледния концерт на Мистерията на българските гласове

Прочутият хор ще изнесе празничния си театър на 13 декември в зала " България “ - онлайн и онлайн. 

Българският женски хор " Мистерията на българските гласове “ още веднъж ще показа премиерни заглавия на българската аудитория, този път в единствения си за тази година Коледен концерт - на 13 декември от 19:00 часа в зала " България “ в София.

След издаването на албумите " БууЧииМиш " и " Шандай Я/ Станка " с присъединяване на Лиса Джерард, в които сполучливо си партнира с композитора Петър Дундаков, фамозният хор още веднъж приготвя нов репертоар – две Коледни творби. 

Едното от тях - букет от Коледни песни, е обработено особено за хора от живеещата в Лондон българска композиторка Добринка Табакова, понастоящем резидентен композитор на Концертния оркестър на Би Би Си. 

Тя е притежател на номинация за премия Грами за най-хубав албум с класическа музика за 2013 година и създател на творбата " Възхвала ", изпълнено във връзка Златния празник на кралица Елизабет II в катедралата Сейнт Пол в Лондон.

Другото премиерно произведение е също особено основано за хора " Мистерията на българските гласове “ от младия български композитор и диригент Любомир Денев-син.

По време на концерта за първи път родната аудитория ще има опцията да чуе онлайн и " Зайди слънце “ - дует на солистката Виолета Маринова и международния първенец по бийтбокс Александър Деянов - SkilleR. Песента е издадена с последния мини албум на хора " Шандай Я / Станка “ през 2020 година и неведнъж е изправяла на крайници публиката по време на изявите на хора в чужбина.

Програмата на Коледния концерт включва и обичайни за репертоара на хора Коледни песни, както и творби от албума " БууЧииМиш “.

Освен за публиката в залата, концертът ще бъде наличен и онлайн в действително време в целия свят. Въпреки това особено за концерта в София ще дойде група от проведени почитатели на " Мистерията на българските гласове “ от Белгия.

Към изпълнителките на сцената с изключение на SkilleR, ще се причислят и музикантите - част от извънредно сполучливите турнета на " Мистерията “ в Европа през 2019 година: китаристът Петър Миланов, гъдуларката Христина Белева, кавалджията Костадин Генчев и перкусионистът Димитър Семов.

Билети за Коледния концерт на " Мистерията на българските гласове “, в това число и за стрийминг събитието, са налични в мрежата на Ивентим и на касата на Зала " България " - София.

Събитието, ще се организира при спазване на нормите по отношение на пандемичната конюнктура у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР