Проблемът, с който се сблъскваме, когато се опитваме да се

...
Проблемът, с който се сблъскваме, когато се опитваме да се
Коментари Харесай

Да живеете, за да се харесате на другите е ненужна жертва

Проблемът, с който се сблъскваме, когато се опитваме да се харесаме на другите е, че като се изключи че забравяме за себе си, в никакъв случай не можем да създадем всички щастливи.

Да се харесате на другите е нещо доста значимо за мнозина, само че и доста изтощаващо, тъй като си мислите за всички към вас, единствено не и за вас самите.

Още от детските ни години сте възпитавани да се държите по този начин. Карани сте да вършиме неща, които не всеки път ви харесват единствено, с цел да се харесате на другите.

И по този начин стартирате да забравяте за себе си.

Но идва един миг, в който сте толкоз изтощени, че спирате и се питате: “Кой съм аз? ” и “Какво желая? ”.

За страдание може да не съумеете да си отговорите на тези въпроси.

А това може да се окаже първата стъпка към личното ви преоткриване.

Да се харесате на другите води до личното ви страдалчество

Опитите да се харесате постоянно на останалите могат да доведат до доста болежка. Причината за това е, че ще вършиме неща, които не желаете. В доста случаи по този начин пренебрегвате личните си полезности.

Например, в случай че имате връзка и не можете да понасяте миризмата на цигари в дома си, а сте оставили колегата ви да пуши умерено, единствено с цел да бъде благополучен.

Това води до натрупването на доста отчаяние, което само утежнява нещата, до момента в който един ден връзката ви завърши.

Друг образец е родителите ви да ви подтикват да действате по метод друг от този, които желаете.

В тази обстановка паниката ви кара да посегнете към бутона “Харесай се на другите “. Така ще продължите да се пробвате да вършиме другите щастливи.

Но на каква цена?

Цената е, че спирате да мислите за себе си, поставяте се на второ място и непрекъснато продължавате да търсите утвърждението на останалите.

Дали другите хора са източник на вашето благополучие?

Може да ви звучи парадоксално, че опитите да се харесате на другите хора могат да ви накарат да страдате. Но за това си има пояснение: в случай че вършиме това поставяте личното си благополучие в ръцете на някой различен.

Моментът, в които стартирате да се харесате на другите, с цел да се почувствате по-добре или тъй като другият човек ви е сърдит или отчаян от вас, вие се сблъсквате с тревогата и по тази причина желаете да измененията обстановката.

И попадате в задънена улица.

Опитвате се да се справите с спора. И то по този начин, че мнението ви постоянно да се хареса на хората към вас и да е това, което те желаят да чуят. Ходите, където другите желаят да отидат, а не където ви се върви на вас .

Какъв живот водите в действителност? Вашият или на някой различен? Ако не вземете нещата в свои ръце, животът ви ще загуби смисъла си.

Не би трябвало да се тревожите единствено тъй като приятелят ви се е ядосал, тъй като сте му споделили “не ” без значение каква е била повода за това.

  • Не би трябвало да се тревожите и единствено поради обстоятелството, че не сте изпълнили упованията на всички.
  • Трябва да се научите да приемате неодобрението и негативните реакции, когато сте споделили мнението си, взели сте решение или сте създали нещо, което сте желали. Другите би трябвало да одобряват това!

Започнете да се грижите за личното си благополучие

За да спрете да се пробвате да се харесвате на другите би трябвало да поработите крепко върху личното си самочувствие. Освен личната ви неустановеност евентуалната причина за всичко това е личното ви държание.

След като един път се погрижите за самочувствието си, би трябвало да започнете да променяте старите си привички.

Започнете да казвате “не ”, когато желаете да кажете “не ”. Ако някой се ядоса не се тревожете. Рано или късно ще му мине (това не е краят на света!).

Поставяйте себе си преди всичко.

Нека решенията ви, това което желаете, мнението ви и фантазиите ви да са първо място. Но най-много дано личният ви комфорт и убеденост да бъдат преди всичко .

Не би трябвало да вършиме нищо, което не ви харесва или ви кара да се чувствате зле. Така на вятъра се тормозите. Страдате, а това води до тревога и меланхолия.

Защо не започнете да живеете и да се грижите за себе си?

Инфо: https://zdraveikrasota.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР