Призовава се държавите-членки да постигнат бързо споразумение за преразглеждане на

...
Призовава се държавите-членки да постигнат бързо споразумение за преразглеждане на
Коментари Харесай

ЕК ще настоява за преразглеждане на бюджетните правила в ЕС frognews.bg

Призовава се държавите-членки да реализират " бързо съглашение " за преразглеждане на фискалния режим. " Задълбочената промяна " ще изисква законодателна смяна, контрактувана сред Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент.

 

Новите правила ще отстранен условието мощно задлъжнелите страни членки да понижават всяка година съотношението си дълг към БВП с минимум 1/20 (една двадесета) от разликата сред настоящето дългово равнище и задачата на Европейски Съюз от 60% от Брутният вътрешен продукт, оповестява БНР.

 

Съгласно предложенията Комисията ще изготви четиригодишен проект за страна членка на Европейски Съюз, с цел да накара бремето на обществения дълг да поеме надеждна низходяща траектория. Европейска комисия може да изиска по-постепенен път на промяна с дълготрайност до седем години, показва " Файненшъл таймс ".

 

Удължаването на крайния период ще би трябвало да бъде целесъобразно с задължения за обществени вложения и промени, а проектите ще би трябвало да бъдат съгласувани сред комисията и съответната страна членка и подписани от Съвета.

 

Новите правила ще имат за цел да затегнат процедурите за използване, като в същото време понижат сложността. Държавите ще би трябвало да се придържат към годишните тавани, наложени върху чистите първоначални обществени разноски или ще бъдат изправени пред наказания.

 

Според проекта, забелязан от финансовата организация, глобите ще бъдат по-автоматични за страни със " обилни " провокации по отношение на обществения дълг, като санкциите ще бъдат избрани на по-реалистично равнище, с цел да се подсигурява, че те ще бъдат наложени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР