Признаци за забавяне на разпространението на новия коронавирус вижда в

...
Признаци за забавяне на разпространението на новия коронавирус вижда в
Коментари Харесай

СЗО вижда окуражаващи признаци в Европа

Признаци за закъснение на разпространяването на новия ковид вижда в Европа локалният офис на Световната комерсиална организация (СЗО). Въпреки това обстановката остава сериозна, сподели шефът на европейския клон на СЗО Ханс Клуге, представен от Франс прес.

" Въпреки че обстановката продължава да е много тревожна, започваме да виждаме окуражаващи знаци ", съобщи Клуге на конференция, предавана онлайн от Копенхаген.

В Италия, която е европейската страна с най-вече инфектирани с ковид, се следи леко понижаване на новите случаи на заразяване, макар че още е прекомерно рано да се каже, че пандемията там е достигнала своя разцвет, посочи той, представен от Българска телеграфна агенция.

СЗО Европа, която дава отговор за територия от Атлантическия до Тихия океан и в която членуват 53 страни, толкоз разнообразни, като да вземем за пример Русия и Андора, към този момент записва 220 000 случая на заразяване с ковид и 11 987 умряли.

Близо 60 % от инфектираните и 70 % от умрелите от ковид по света са в Европа, означи Клуге.

В същото време ръководителят на СЗО Европа уточни, че невижданите ограничения за ограничение на разпространяването на ковид са спечелили време за страните на континента и са понижили натиска върху здравните им системи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР