Призиви към България по отношение на питейната вода, авиокомуникациите и

...
Призиви към България по отношение на питейната вода, авиокомуникациите и
Коментари Харесай

ЕК иска да следим дали водата за пиене е радиоактивна

Призиви към България във връзка с питейната вода, авиокомуникациите и прозрачността на бизнеса насочи Европейската комисия.

Европейска комисия изпрати публично съобщение до България и Малта с апел да транспонират напълно в своите законодателства Директивата за на Европейската общественост за атомна сила. Тя е обвързвана с наблюдението на радиоактивните субстанции в питейната вода. Директивата изисква жителите да бъдат съответно осведомени за качеството на водата, която пият.

Комисията изпрати и в допълнение съобщение до страната ни, тъй като тя не е съумяла да обезпечи и да оперира с услуги за свързване на данни за всички въздушни превозвачи, чиито самолети летят в следеното от нея въздушно пространство. Посочените услуги съставляват връзки сред самолетите и наземните диспечери, които се предават посредством свързване на данни и допълват гласовите връзки, употребявани обичайно по време на контрола на въздушното придвижване, съобщи БНР.

Европейска комисия изпрати до България и стимулирано мнение, в което се приканва страната да свърже своя народен бизнес указател със Системата за взаимно свързване на бизнес регистрите в Европейски Съюз. По този метод жителите, фирмите и експертите в Общността не могат да получат нужната информация за българските компании.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР