Пристрастяването към алкохол, наркотици и различни видове лекарства не прощава

...
Пристрастяването към алкохол, наркотици и различни видове лекарства не прощава
Коментари Харесай

Известни личности, починали от свръхдоза наркотици

Пристрастяването към алкохол, опиати и разнообразни типове медикаменти не прости на никого. И известните персони не са изключение. Независимо дали те предозират инцидентно или пък напълно преднамерено с използването им, съдбовният край е постоянно неминуем.

Със своята гибел, за жалост, идващите 10 звезди припомнят, че битката с пристрастяването е сложна, само че би трябвало да се води - в името на това да губим по-малко човешки животи и да пазим скъпи гении.

Ейми Уайнхаус (1983-2011)
 Снимка 588490
 

Певицата умира едвам на 27-годишна възраст, откакто дълготрайно време има проблеми с алкохола. След дълъг интервал на самоограничение тя почива от алкохолно отравяне.

Хийт Леджър (1979-2008)
 Снимка 588491
 

Австралийският артист е единствено на 28 години, когато умира от предозиране с предписани медикаменти. Те са включвали болкоуспокояващи, медикаменти срещу тревога и хапчета за сън. Инцидентът обаче се случва инцидентно, както е установено от нюйоркски правосъден доктор.

Мерилин Монро (1926-1962)
 Снимка 581487
 

Мистерии към гибелта на Мерилин Монро има и до през днешния ден. Според токсикологичния отчет причина е остро отравяне с барбитурати (вид успокоителни). Най-вероятно актрисата преднамерено е взела висока доза, с която сама е предизвикала гибелта си. Тогава тя е единствено на 36 години. По-късно обаче от ден на ден стартира да се приказва, че Монро в действителност не се е самоубила, а е била жертва на съзнателно ликвидиране.

Принс (1958-2016)
 Снимка 588492
 

В опит да облекчи болките, зародили поради продължителните години интензивни театрални изяви, музикантът е прибягвал до мощни опиоиди. След като инцидентно предозира с фентанил (синтетичен опиоид, 50 пъти по-мощен от хероина), той умира на 57-годишна възраст.

Майкъл Джексън (1958-2009)
 Снимка 494240
 

Той е различен популярен музикант, който също губи живота си поради свръхдоза. В случая с Майкъл Джексън обаче не става въпрос за никаква случайност, а за преднамерено ликвидиране. Конрад Мъри, личният му доктор, го интоксикира с пропофол и бензодиазепини. В разследване на свръхдозата музикантът умира на 50 години, а лекарят му в последна сметка е приет за отговорен в непредумишлено ликвидиране и излежава две от четирите му отсъдени години затвор.

Джанис Джоплин (1943-1970)

Тя е една от най-популярните певици и създатели на песни за своето време. За страдание обаче твори едвам до 27-годишна възраст. Смъртта й е разследване от взимане на прекомерно огромно количество хероин.

Джуди Гарланд (1922-1969)
 Снимка 588493
 

Дългогодишните й битки със зависимостта са съвсем толкоз известни, колкото и незабравимият й певчески глас. Други проблеми обаче също съпътстват живота на Джуди Гарланд, като меланхолия и алкохолизъм. На 47 години тялото й се предава и тя умира ненадейно от свръхдоза барбитурат (успокоително и обезболяващо вещество).

Джими Хендрикс (1942-1970)
 Снимка 588494
 

От предозиране също с барбитурат от този свят си отива и Джими Хендрикс. Когато случаят се случва, китаристът е едвам на 27 години.

Джим Морисън (1943-1971)

Каква тъкмо е повода за гибелта на фронтмена на групата Doors към момента не е ясно. Това, което обаче е без подозрение, че и той е едвам на 27 години, когато умира. След като е открит мъртъв във ваната в жилището си в Париж, като публична причина за гибелта е оповестена сърдечна непълнота. Аутопсия обаче по този начин и не е осъществена. Затова някои хора допускат, че Джим Морисън в действителност е взел свръхдоза хероин.

Зигмунд Фройд (1856-1939)

Известният създател на психоанализата почива на 83-годишна възраст откакто предозира с морфин. Куриозното в неговия случай е, че самият той е изискал повече от нормалното количество от личния си доктор.

Явно с вземането на свръхдозата Фройд е възнамерявал да постави завършек на живота си, откакто е схванал, че е неизлечимо болен от рак, написа Stars Insider.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР