Прищина. Новият парламент на Косово проведе в понеделник първата си

...
Прищина. Новият парламент на Косово проведе в понеделник първата си
Коментари Харесай

Gazeta Express: Глаук Конюфца е избран за председател на косовския парламент

Прищина. Новият парламент на Косово организира в понеделник първата си сесия, като избра Глаук Конюфца от „ Самоопределение “ за ръководител на Народното събрание и се чака да номинира новия министър председател на страната, написа косовското издание Gazeta Express

Новият законодателен орган бе призован в понеделник за първи път след изборите на 14 февруари, на които „ Самоопределение ", водено от Албин Курти, завоюва 58 от 120 места в Народното събрание. Управляващата партия се нуждае от гласовете на несръбските общности, с цел да има нормално болшинство от 61 гласа, нужни за сформиране на държавното управление.

Новият председаттел, зае новия пост на мястото на краткотрайно изпълняващия длъжността президент Вьоса Османи.. Той е благодарил на Османи и е споделил, че е благополучен да поеме този пост от нея, изразявайки убеждението си, че скоро тя ще бъде доказана за президент на Косово.

Медиите оповестяват, че новият ръководител ще изпрати покана до водача на „ Самоопределение “ Албин Курти за сформирането на новото държавно управление. Заседанието на Народното събрание за образуване на новото държавно управление най-вероятно ще се организира през днешния ден от 16:00 часа локално време (17:00 часа българско време).

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР