Прищина иска да атакува северна част на Косово и Метохия,

...
Прищина иска да атакува северна част на Косово и Метохия,
Коментари Харесай

В Сърбия алармират: Прищина ще нападне Северно Косово

Прищина желае да нападна северна част на Косово и Метохия, обитаема най-вече със сърби, и под прикритието на битка с престъпността приготвя ликвидирането на сръбското население.

За това предизвести президентът на Сърбия Александър Вучич.

Според него Прищина употребява обстановката в Украйна за акция против Сърбия.
“Лъжа е, че Сърбия желае да нападне някого.
Прищина е тази, която желае да нападна северната част на Косово и Метохия и приготвя ликвидирането на сърбите под прикритието на битка с престъпността”, сподели той и предизвести косовските управляващи да не го вършат.

Коментирайки изказването на косовския министър председател Албин Курти, че Белград води нападателна политика, дружно с обвиняванията, че Белград може да предизвика спор, Вучич сподели, че това е неуместно.
Сръбският президент съобщи, че е осведомен с проектите на Прищина.
“Моля ги да не възнамеряват да арестуват и убиват никого, единствено тъй като им пречи всеки, който е либерален, тъй като всеки, който е сърбин, е престъпник”, сподели той.

Вучич съобщи, че е песимистичен по отношение на резултатите от срещата с косовския министър председател Албин Курти на 18 август в Брюксел.

“Надявам се на рационално държание от страна на Прищина и отивам там, с цел да откри решение”, добави сръбският президент, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР