Присъствието на руски войски на територията на няколко компресорни станции

...
Присъствието на руски войски на територията на няколко компресорни станции
Коментари Харесай

Украйна: Руските войски застрашават доставките на газ за Европа

Присъствието на съветски войски на територията на няколко компресорни станции в Украйна, съставлява риск за безпроблемните доставки на газ за Европа. За това предизвести операторът на газопреносната мрежа в Украйна, оповестява " Ройтерс ", цитира news.bg.

Не се прецизира обаче какъв брой станции са наранени и къде се намират те.

" Призоваваме военните сили неотложно да изоставен територията на компресорните станции и да спрат да се пробват да повлияят на интервенциите на газотранспортната система ", се показва в изказване на оператора.

Той предизвестява, че намесата в софтуерни процеси на интервенциите на газотранспортната система, поражда обилни опасности за сигурността на продължаващото превозване на газ за потребителите в Украйна и Европа.

" Има действителна заплаха за преноса на газ за Европа, поради наличието на съветски военни сили на територията на компресорните станции в Украйнa ", акцентира шефът на оператора на газотранспортната система на Украйна, Серхий Макогон.

Около 41,6 милиарда кубически метра съветски газ е превозен през Украйна до Европа през 2021 година Това прави основен този маршрут за доставка, макар че се регистрира 25% спад спрямо миналата година, защото Москва търси различни направления.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР