Присъствието на Новак Джокович в Австралия е заплаха за обществения

...
Присъствието на Новак Джокович в Австралия е заплаха за обществения
Коментари Харесай

Австралийски министър: Джокович е заплаха за обществения ред

" Присъствието на Новак Джокович в Австралия е опасност за публичния ред поради отрицателното му отношение към имунизацията против ковид и рестриктивните мерки от пандемията. " Това написа в документите, изпратени до съда от министъра на миграцията Алекс Хоук.

От своя страна юридическият екип на Ноле е изискал делото да се гледа от трима съдии, а не от един. По закон това значи, че решението ще е дефинитивно. Очаква се съвещанието да започва в 1,30 часа българско време сутринта в неделя.

Според министъра наличието на Джокович е " опасност за публичното здраве, по този начин и за публичния ред ", откакто той " неведнъж е заявявал своето отвращение да се имунизира и е показал явно неуважение към главните правила на държание, като напрамир самоизолация след положиелен тест ".

" Като се вземе поради високият статут и положене на Новак Джокович, а също по този начин и фактът, че той е образец за подражателство в спорта и обществото, неговото непрекъснато наличие в Австралия може да докара до разпространяването на такова държание в цялата страна ", написа още Хоук.

Министърът акцентира, че с такив образец на безотговорност сърбинът ще повлияе на останалите и ще ги накара " да не съблюдават изолираност при положение на болест. Освен това, считам, че наличието му в Австрали ще докара до увеличение на въздействието на групите, които са срещу имунизацията, което от своя страна ще предизвика цивилен безредици и хаос ", се споделя в документа.

След среща на тенисиста в юристите му, той е спретнат още веднъж в хотел " Парк ", където бе пратен още при влизането си в Австралия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР