Припомняме, че Окръжната прокуратура във Варна внесе протест срещу определение

...
Припомняме, че Окръжната прокуратура във Варна внесе протест срещу определение
Коментари Харесай

Адвокатите на Кристиан: Момчето е с влошено психическо здраве, упражняват натиск върху него


Припомняме, че Окръжната прокуратура във Варна внесе митинг против определение на Варненския областен съд, с което е била променена мярката за неотклонение на подсъдимия Кристиян Т., който ще дава отговор за опит за ликвидиране на охранител от дискотека " Гетсби “ от задържане под стража в домакински арест.

Делото против Кристиян, който към вечерта на опита за ликвидиране на охранителя  Армен А. – 28 януари 2018 година, е бил малолетен и съучастника му Галин М. към този момент е в правосъдна фаза. Определението на окръжния съд е било подписано с изключително мнение от ръководителя на правосъдния състав. Протестът ще бъде прегледан от състав на Апелативния съд.

Състав на Варненския областен съд е стимулирал изменението на мярката за неотклонение на Кристиян с младата му възраст, с нарушеното му право на обучение и свободно напредване, както и с практиката на Европейския съд по правата на индивида при задържането на малолетни. Бившият десетокласник все още на осъществяване на тежкото съзнателно закононарушение към този момент е пълновръстен.

Ето какво още разясниха за медията ни юристите на Кристиан: 

" Обвинения е в тежко психологично положение, само че не му се ползва съответно лекуване. Настанен е за експертиза в УМБАЛ " Св.Марина ", където по отношение на него е сбъднат непозволен напън даже от лекари, измежду които и такива, против които има дисциплинарно произвеждане пред Лекарския съюз и е формирано произвеждане по Наказателен кодекс. Ежедневно е посещаван от чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са го притискат да даде погрешни самопризнания за изтръгване на информация. По същия метод е действано и със очевидци по делата. Извършена е инспекция от омбудсмана на България, която е установила, че даже е отказвано на родители и близки да реализират контакт с него. Сезиран е и се чака инспекция от Комитета за попречване на изтезанията и нечовешкото и унизително третиране или наказване към Европейския съд по правата на индивида, където също са подадени тъжби.

В последното прессъобщение до медиите се показва следното: " Пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна напомня, 36-годишният охранител на дискотека " Гетсби “ оцеля по знамение ".

Ние обаче разполагаме с видео клип от които се вижда по какъв начин " потърпевшия “ на 28.01.2018г., охранител в дискотека " Гетсби “-Армен Алексанян, тренира интензивно броени дни след случая в състезателен клуб " Джет Варна ". 

Видно от клипа Алексанян е в чудесно здраве директно след случая. Даже е сформирал  група дружно с брат си Едуард Алексанян за физическа разпра с подсъдимите.

Това се удостовери и от показанията на доктора от незабавно поделение -Бабев, който е направил интервенцията същата вечер. В правосъдно съвещание на 18.03.2019г. година Д-р Бабев уточни: направих дребна операцийка по слагане на дренажче. А на въпроса за какво употребява умалително отговори: " Използвах умалителното " операцийка “, тъй като това го вършим доста постоянно и е рутинна процедура. Нараняванията не са били животозастрашаващи. Това беше рутинна интервенция, всеки ден вършим такива. Направихме цялата тази операция на този пациент, тъй като това са медицински стандарти.

Лъжесвидетелят Алексанян употребява случая с цел да получи някакво парично обезщетение. ", допълват юристите на Кристиан пред медията ни.  

Те предоставиха и видеоклип, на който се вижда по какъв начин охранителя, " оживял по знамение ", тренира броени дни след случая. Вижте го тук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР