Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил Божков да е

...
Софийската градска прокуратура е съгласна бизнесменът Васил Божков да е
Коментари Харесай

Прокуратурата е съгласна Васил Божков да е на свобода срещу гаранция от половин милион лева

Софийската градска прокуратура е съгласна предприемачът Васил Божков да е на независимост против половин милион лв. парична гаранция, потвърдиха от съда за " Фокус ".  Очаква се тази седмица окончателното решение да бъде взето от Софийски апелативен съд.

Припомняме, че преди няколко дни градският съд дефинира за Божков гаранция от 130 000 лв. , само че прокуратурата е протестирала размера.

Жалба против решението на градския съд има и от юристите на предприемача, които упорстват той да е на независимост без мярка за неотклонение.

Според съда миналият 8-месечен интервал, когато предприемачът е бил с мярка " домакински арест " би трябвало да се вземе поради.  " Желанието ми за смяна на мярката не е обвързвано с изборите, а с продължителността на мярката - 8-месеца домакински арест ", сподели Божков пред публицисти.

Според правосъдния състав досега не е установено обвиненият Божков да е нарушавал закона до момента в който са траели процесуално-следствени дейности. Съдебният състав посочи, че няма заплаха Божков да се укрие. Бизнесменът е напускал адреса единствено с позволение, " не се следи корист ", посочи Софийски градски съд. Според съда продължение на мярката би било " неоправдана процесуална принуда ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР