Приоритетната тема на днешните /б.р снощните/ преговори бе ситуацията в

...
Приоритетната тема на днешните /б.р снощните/ преговори бе ситуацията в
Коментари Харесай

Ердоган: Европа ни залъгва. Не разбира каква тежест поема Турция

" Приоритетната тематика на днешните /б.р снощните/ договаряния бе обстановката в Сирия ", съобщи след срещата си с българския министър председател турския президент Реджеп Ердоган, Ето и цялото му изказване, представено от Българската национална телевизия:

" Обсъдихме стъпките, които може да бъдат подхванати за прекратяването на експанзията в Идлиб. В тези рамки за следващ път желая да поднеса откровени съболезнования от мое име на фамилиите на починалите. Благодаря на премиера Борисов за проявената взаимност. Уважаеми посетители, 1,5 млн. души напуснаха домовете си в Идлиб и сега са наоколо до границата ни, чакат там. Обсъдихме и безотговорността на някои страни членки по този въпрос. За страдание, страните от Европейски Съюз към момента не могат да схванат товара, който пое Турция, пое товара на над 4 млн. бежанци. Преди известно време бях споделил, че в случай че не бъде направена обективна делба на товара с бежанците, ще отворя границите.

Турция извърши абсолютно безусловно всичко от съглашението от 18 март. Но за жалост, упованието ни този товар да бъде споделен, не откри никакъв отговор. Европейски Съюз на собствен ред не извърши своите задължения от декларацията на 18 март. Европейски Съюз и през днешния ден ползва двоен стандарт. Някои от най-видните страни от Европейски Съюз даже и през днешния ден подлагат на критика отношението на Турция с бежанците на границата. Къде е справедливата делба на товара? Ние ли сами ще поемем този товар?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР