Приоритет на новото ръководство на МОН е обезпечаване на новата

...
Приоритет на новото ръководство на МОН е обезпечаване на новата
Коментари Харесай

Има ли риск за новата учебна година?

Приоритет на новото управление на МОН е застраховане на новата образователна година, като се събира информация от учебните заведения за кадровата обезпеченост с учители, както и за положението на материалната база.

Задачите, които си е сложил, служебният министър на образованието Сашо Пенов разкри на конференция във ведомството.

Той разгласи, че са осигурени средствата за заплати на учителите и поддръжка на образователния развой. Предстои среща с началниците на РУО в страната.

Има две рецесии, които могат да затруднят образователния развой - епидемиологичната конюнктура и газовата рецесия.

МОН е в стеснен контакт с Министерство на здравеопазването и в разговор кои са ограниченията с оглед здравната експертиза, които биха били вероятни ", разясни Сашо Пенов. Той разгласи, че " ще се управляват от правилото оптимално наличие в учебно заведение при полагане на грижа за здравето на възпитаници, студенти и преподаватели ".

Риск за просветителния развой може да пристигна и от газовата рецесия: служебният състав на МОН счита, че средства за отопление за оптимално наличие в учебните заведения ще се обезпечат по време на зимните месеци. Сашо Пенов си напомни, че по времето, когато е бил възпитаник, е имало дървени ваканции, само че изрази вяра, че такива няма да има тази образователна година.

Друга цел на МОН е да се задейства механизмът на обсега на децата, подлежащи на образование.

Също по този начин следва да се проучва обичайна информация за образование на българите в чужбина. България е страна с над 340 организации, занимаващи се с тази активност, посочи новото управление.

В сферата на висшето обучение се възнамеряват ограниченията в портала за публични съвещания на Министерски съвет, за да се види положението и да се извършват задачите на тактиката.

Пенов е провел среща с всички обществени сътрудници, разисквани са проблемите в образованието, настоящите задания и ще започва процеса за започване на обезпечаването на образователната година. Проведена е среща с ръководителя на съвета на ректорите по проблемите в областта на висшето обучение.

От МОН оповестиха, че първата утвърдена стратегия от Европейска комисия е стратегия " Образование ", за което новият екип на ведомството благодари на предходните екипи. По Плана за възобновяване и развиване се координират всички действия, тъй че да няма закъснение и средствата да се насочат за дейно развиване на образованието. В системата се чака да се влеят над 3.5 милиарда лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР