Принцът престолонаследник на Саудитска Арабия заяви, че предполагаемото участие на

...
Принцът престолонаследник на Саудитска Арабия заяви, че предполагаемото участие на
Коментари Харесай

Саудитският престолонаследник обвини Иран, че доставя ракети на хусите

Принцът престолонаследник на Саудитска Арабия съобщи, че хипотетичното присъединяване на Иран в доставките на ракети за бунтовниците хуси в Йемен е "пряка военна експанзия от страна на иранския режим ". Това заяви Саудитска организация, представена от организация Фокус.

"Това може да се изтълкува като акт на война против (саудитското) кралство ", споделил 32-годишният принц Мохамад бин Салман в диалог по телефона с английския външен министър Борис Джонсън.

В събота вечерта ракета, изстреляна от хусите от Йемен, бе свалена близо до интернационалното летище на Рияд, напомня Агенция Франс Прес.
Британският външен министър осъди в диалога със саудитския принц този ракетен пуск и удостовери "солидарността на Англия с кралството в битката против заканите за сигурността ", предадоха от ТАСС.

В неделя представители на арабската коалиция отпред със Саудитска Арабия упрекнаха Иран, че дава на хусите освен балистични ракети, само че и военни специалисти, участващи в изстрелването им против саудитското кралство.

Саудитският външен министър Адел бин Ахмед ал Джубейр съобщи по-рано, че страната му си резервира правото да отговори съразмерно на враждебните дейности на Иран по отношение на нея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР