Принцът на Уелс се оказа в трудна ситуация - налага

...
Принцът на Уелс се оказа в трудна ситуация - налага
Коментари Харесай

След новината за болестта на краля: Уилям се връща на работа, а Хари се прибира в Лондон

Принцът на Уелс се оказа в сложна обстановка - постанова се освен да се върне към публичните отговорности без брачната половинка си, която се възвръща след интервенция, само че през идващите седмици ще бъде претрупан и с някои от уговорките на крал Чарлз III, откакто през вчерашния ден Бъкингамският замък заяви, че му е поставена диагноза рак, заяви BBC.

Уилям се беше отдръпнал краткотрайно от обществените си отговорности откакто Катрин, принцесата на Уелс, претърпя планувана намеса.

Очаква се Уилям да бъде хазаин на гала в замъка Уиндзор, а по-късно да участва на годишната церемония за набиране на средства за London Air Ambulance в Лондон (въздушните коли за спешна помощ в Лондон).   Съпругата му обаче се чака да се завърне към обществените си изяви след Великден.  

Междувременно се чака принц Хари да дойде във Англия. Британските медии оповестяват, че той е видян на летището в Лос Анджелис малко след общественото оповестяване на диагнозата на неговия татко. Отношенията на Уилям и Хари са обтегнати и не е ясно дали двамата ще се срещнат, отбелязва BBC. След известието на Бъкингамският замък представители на принц Хари оповестиха, че той ще пътува до Англия, с цел да се види с татко си, до момента в който Меган Маркъл ще остане в Калифорния с двете им деца.  
Какво се случва, когато кралят не може да извършва отговорностите си?
Въпреки че се отдръпна от обществени събития, Чарлз III ще продължи да работи и няма да прекрати  персоналните си срещи като държавен глава. Премиерът Риши Сунак сподели пред BBC, че е в " непрекъснат контакт " с краля. Очаква се техните седмични " срещи лице в лице "  да продължат. Според наблюдаващи в идващите седмици ще има моменти, когато отсъствието на краля  ще бъде маркирано - евентуално в Деня на Британската общественост през март - само че " ежедневното ръководство на монархията няма да се промени в действителност ".

Британската монархия има процедура, която влиза в действие, в случай че кралят не може да извършва обществените си отговорности. Тогава се назначават т.н.  държавни съветници – най-близките до монарха в кралското семейство, които поемат публичните му отговорности.

Това са кралицата, принцът на Уелс - Уилям, херцогът на Съсекс - Хари, Princess Royal, купа, която се дава на най-голямата щерка на монарха - принцеса Ан,  графът на Уесекс, който сега е новият херцог на Единбург - принц Едуарт, херцогът на Йорк - принц Андрю и принцеса Беатрис, първородната щерка на херцога на Йорк. 

Приема се, че  нито принц Хари, нито неговият чичо принц Андрю ще бъдат помолени да работят като " държавни съветници ".  Двамата се отхвърлиха от обществения си статут на кралски особи.  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР