Принц Чарлз и бъдещ Крал на Обединеното кралствобеше най-дълго служилият

...
Принц Чарлз и бъдещ Крал на Обединеното кралствобеше най-дълго служилият
Коментари Харесай

Крал Чарлз: Запомнящи се цитати от десетилетията му като наследник на трона

Принц Чарлз и предстоящ Крал на Обединеното кралствобеше най-дълго служилият принц на Уелс в английската история, напомни Sky News.

В продължение на седем десетилетия той играе тази роля, дами се и се разделя с принцеса Даяна, става татко на принцовете Уилям и Хари и си основава име с акцията си за околната среда и изменението на климата.

Ето селекция от най-известните му цитати и речи.

Юли 1969: Инвеститурна тирада

На 1 юли 1969 година кралицата афишира най-големия си наследник Чарлз за принц на Уелс на обилна гала, следена от хора по целия свят.

Говорейки за церемонията в замъка Карнарфон, Чарлз, тогава на 20 години, сподели:

„ Това е доста впечатляваща гала. Знам, че може би някои хора биха я помислили за много анахронична и неуместна в този свят, което може би е ненапълно цинично. "



Февруари 1981 година: Интервю за годежа сДаяна - „ Каквото и да значи любовта “

Принцът на Уелс и 19-годишната лейди Даяна Спенсър дадоха изявление, с цел да разгласят годежа си през февруари 1981 година в Бъкингамския замък.

Това обаче беше един извънреден коментар, изработен от Чарлз, който щеше да предвещава края на брака им.

На въпрос дали са влюбени, Даяна отговори: „ Разбира се “, на което Чарлз отговори: „ Каквото и да значи „ влюбен “.



Март 1983: Чарлз написа за Даяна на турне в Австралия и Нова Зеландия

През 1983 година Даяна, принцесата на Уелс, подхваща първото си задгранично турне с принц Чарлз, едвам на 22 години.

Пишейки на родственик за прекарването, принц Чарлз споделя:

„ Тълпите, които се появиха, с цел да я видят и да я атакуван с цветя,бяха големи за австралийските стандарти. Длъжностни лица споделят, че са най-големите, откогато майка ми пристигна през 1954 г.Толкова доста се безпокоя за това, в което съм я вкарал на такава нежна възраст - интензивността на интереса би трябвало да е ужасяващза нея. “



Септември 1986: Разговор с растенията

Връзката на принц Чарлз с естествения свят е добре документирана, най-известната в изявление от 1986 година, в което той признава, че приказва с растения.

Той сподели: „ Просто пристигам и приказвам с растенията, в действителност,много е значимо да приказвам с тях. Те реагират. “

Юни 1994: Признава невярност

През 1994 година, в телевизионно изявление, принц Чарлз беше запитан за слуховете за връзката му с Камила Паркър Боулс.

Журналистът Джонатан Димбълби го попита дали се пробва да бъде веренна Даяна.

Той отговори: „ Да, безусловно, до момента в който бракът ни не се разпадна окончателно, и двамата опитвахме “.



Август 1998: ДжериХалиуел напуща Spice Girls

Принц Чарлз реагира мощно на напускането на Джери Халиуел от Spice Girls през 1998 година

В персонално писмо до певицата той написа: „ Групата няма да е същата без теб... какво ще върша без твоя превъзходен другарски привет? “



Април 2005 година: Гаф с микрофона - „ Не мога да понасямтози човек “

Принц Чарлз направи недодялан коментар за публицист през 2005 година, който несъзнателно беше уловен от микрофона.

Гафът се случи по време на фото диалог в ски курорта Клостерс в швейцарските Алпи, когато принцът на Уелс беше запитан за идната му женитба с Камила.

Принц Чарлз, който театралничи със синовете си Уилям и Хари, беше запитан за възприятията си преди огромния ден от кралския сътрудник на Би Би СиНикълъс Уичъл.Донякъде саркастично принцът на Уелс отговори: „ Много се веселя, че въпреки всичко го чухте “.

След това микрофоните и камерите уловиха Чарлз, който мърмореше под носа си: „ Проклети хора. Не мога да понеса този човек. Ужасен е. “

Юли 2009 година: Остават единствено 96 месеца за спасяването на планетата

Още през 2009 година принц Чарлз пресметна, че на обществото му остават единствено 96 месеца, с цел да избави света от непредвиденото влияние на покачващите се температури.

Той изнесе 33-та лекция на Ричард Димбълби пред аудитория в двореца Сейнт Джеймс, в която предизвести, че „ ерата на удобството “ е свършила.

„ Изправени сме пред двойните провокации на светогледа и икономическата система, които наподобява имат големи дефекти, дружно с екологична рецесия – в това число тази на изменението на климата – която заплашва да погълне всички ни “, сподели той.

Ноември 2010 година: Годежът на Уилям и Кейт

Принц Уилям и Кейт Мидълтън оповестиха обществено годежа си през ноември 2010 година

Тяхното ухажване, което е почнало, когато двамата бяха студенти в университета Сейнт Андрюс, беше дълго.

Принц Чарлз загатна какъв брой време е лишило на Уилям да предложи, когато го попитаха по тематиката.

„ Те упражняваха задоволително дълго “, пошегува се той.



Април 2021: „ Баща ми ще ми липсва ужасно доста “

Бъкингамският замък удостовери тъжната вест за гибелта на принц Филип с изказване, споделено от името на цялото кралско семейство.

Но принцът на Уелс изпрати личното си трогателно изказване, отразяващо любовта му към татко му.

„ Както можете да си визиите, на фамилията ми и на мен татко ми липсва извънредно доста.Моят безценен баща беше доста специфичен човек, който мисля, че на първо място щеше да бъде учуден от реакцията и трогателните неща, които бяха казани за него. Това ще ни поддържа при тази съответна загуба и в този изключително печален миг. “



Февруари 2022 година: „ Моята скъпа брачна половинка “

В изказване за отбелязване на 70 години от възкачването й на трона, кралицата ненадейно сподели, че при възкачването на сина й ще утвърди Камила да получи купата кралица-консорт.

„ Когато пристигна времето, синът ми Чарлз ще стане крал, знам, че вие ​​ще окажете на него и брачната половинка му Камила същата поддръжка, която ми оказахте; и моето откровено предпочитание е, когато пристигна това време, Камила да бъде известна като Queen Consort, защото тя продължава личната си лоялна работа “, сподели тя.

Това постави завършек на годините на неустановеност към ролята на Камила в монархията и опонира на изказване на Бъкингамския замък от 2005 година, в което се твърди, че вместо това тя ще бъде известна като принцеса-консорт.

В изказването си Чарлз изглеждаше извънредно преклонен от изказването на майка си и похвали своята „ блага брачна половинка “.

„ Ние надълбоко осъзнаваме достойнството, представлявана от желанието на майка ми. Докато се опитвахме дружно да служим и поддържаме Нейно Величество и хората от нашите общности, моята скъпа брачна половинка беше моята непоколебима поддръжка от самото начало “, сподели той.



Снимки: Getty Images
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР