Приложението включва и средства за преобразуване на форматиPraat дава възможност

...
Приложението включва и средства за преобразуване на форматиPraat дава възможност
Коментари Харесай

Praat – мощен инструмент за анализ и синтезиране на говор

Приложението включва и средства за превръщане на формати

Praat дава опция за разнообразни разбори на речта, както и за проучване на трептенето и спирането на гласа (екранна фотография: Praat)

Praat е деликатно основан програмен продукт, ориентиран към консуматори, които желаят да проучват, синтезират и манипулират диалект. Освен това с този инструмент можете да генерирате висококачествени изображения, които да експортирате и поставите в научни писания или персонални научни проучвания.

Интерфейсът на приложението се ъстои се от два съществени прозореца, единият от които ви разрешава да управлявате самия план, а другият съхранява изображението, което създавате след обработка на аудиото.

Praat ви дава опция да правите разнообразни разбори на речта, както и да изучавате трептенето и спирането на гласа. Софтуерът допуска знание за това по какъв начин наподобява звуковата вълна и по какъв начин може да се обработва, като в същото време дава богата и комплицирана документи, която можете да ползвате с просветителна цел.

Спектрограма, обвързвана със зареден аудио файл, се демонстрира в редактора и от там можете да получите достъп до инструментите, нужни за осъществяване на другите разбори. Що се отнася до интерфейса, Praat не е изработен да наподобява добре, а да действа вярно и да дава точни резултати.

Приложението работи единствено с аудио файлове и предлага средства за превръщане в разнообразни формати и възстановяване на техните характерности. С него е допустимо да експортирате аудио файл във WAV, AIFF, AIFC, NIST или FLAC формат, както и в занемарен 16-, 24- или 32-битов недопечен файл.

Отделно от това, можете да преобразувате ария в моно или стерео, да извлечете всичките й канали или единствено един и да я пресъздадете още веднъж с друга периодичност.

В умозаключение може да се каже, че в случай че сте осведомени с техническите детайлности от разбора на диалект и желаете да го изучите задълбочено, то Praat е повече от подобаващ инструмент за тази цел.

Официална страница: Praat
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР