Прилагането на сертификат за ваксинация срещу коронавирус, който позволява да

...
Прилагането на сертификат за ваксинация срещу коронавирус, който позволява да
Коментари Харесай

Ваксинационният паспорт срещу коронавируса: Твърде рано е от научна гледна точка

Прилагането на " документ за имунизация против ковид ", който разрешава да пътуваш до избрани места с ограничавания заради пандемията COVID-19, може да бъде действителност в Европейския съюз това лято. На беше контрактувано да има интервал от три месеца за установяване на техническите условия на новата система, която може да включва и резултата от серологичните проби и PCR, оповестява испанската национална телевизия RTVE, представена от БГНЕС. Системата за имунизационен документ би трябвало да е електронна, да стане единна за целия Европейски Съюз и в нея да влизат както данни за имунизирани, по този начин и за преболедували от COVID-19 и за хора с негативни проби - PCR и антигенни.
Испания, една от най-засегнатите стопански системи в Европейски Съюз от въздействието на пандемията заради огромната тежест, която туризмът има в икономическата си конструкция, е корав бранител на използването на този противоречив механизъм, макар че отвън правните или етични въпроси, по този начин нареченият " имунен паспорт " поражда съществени подозрения и от научна позиция. Всички утвърдени до момента ваксини са посочили извънредно за отбрана против сериозните последствия от заболяването, само че не и че предотвратяват лека или асимптоматична зараза и затова да разпространяваш болестта.
 Хлъзгавата Гърция: Британците могат да дойдат на отмора и без да са имунизирани против ковид Хлъзгавата Гърция: Британците могат да дойдат на отмора и без да са имунизирани против ковид
Гърция е подготвена да посрещне английските туристи това лято, без значение дали имат ваксина против ковид, съобщи министърът на туризма...
" Имунизационният паспорт е нещо доста прибързано, до момента в който няма по-категорични доказателства “, сподели Маргарита дел Вал, шеф на лабораторията за вирусна имунология в Центъра за молекулярна биология " Северо Очоа " (CSIC). Според нея, към този момент утвърдените ваксини демонстрират " ясна, доста ясна и звучна " изгода за хората, които към този момент са били имунизирани, само че не е обезпечено, че те не могат да популяризират вируса, тъй че концепцията за имунизационна карта " е преждевременна, изключително за пътувания или за присъединяване в всеобщи мероприятия ".
В този смисъл от Университета в Кеймбридж демонстрира обнадеждаващи данни, макар че проучването към момента не е прегледано от самостоятелни учени. Според резултатиte, имунизацията " Комирнати " на Pfizer/BioNTech понижава доста асимптоматичните случаи от първата доза измежду британските здравни служащи и затова инфекциозния потенциал на имунизираните. Понастоящем няма изследвания, които да са ревизирали дали другите утвърдени или в развой на утвърждение ваксини (AstraZeneca, Мoderna и JJ) имат сходни свойства.
Ключът ще бъде в потенциала за дезинфекция, което е едно от най-големите незнайни, които сегашните ваксини против COVID-19 към момента съставляват: дали ваксинираните хора, като се изключи че се защищават от сериозните резултати на заболяването, нещо към този момент демонстрирано, също биха избегнали риска от предаване на вируса на други хора. Трябва да се означи, че даже в данните за Pfizer, предоставени от изследването на университета в Кеймбридж, стерилизацията не е цялостна.
За Маргарита дел Вал сегашните ваксини " ваксинират доста добре, с цел да предпазят от заболяване ", само че не изцяло, с цел да предотвратят разпространяване на болест, в случай че имунизиран човек въпреки всичко се болести - т.е. той може да болести други. Според учения, познанието на тази точка " ще покаже доколко сме предпазени като общество ", като в това време " ще дефинира бъдещите ограничения, които би трябвало да бъдат приложени ".
Дел Вал, която взе участие дружно с Изабел Сола във виртуален спор, проведен от фондация Alternativas, напомни, че " към този момент е измислено нещо доста сходно на имунния паспорт ": този, прочут като интернационален документ за имунизация. Като образец тя уточни, че хората, които пътуват до тропически страни, би трябвало да носят документ за жълта тресчица.
 Кунчев приказва за вторите дози ваксина, приказва и изненадващо за имунизационните паспорти и ограниченията Кунчев приказва за вторите дози ваксина, приказва и изненадващо за имунизационните паспорти и ограниченията
Вторите дози ваксина против ковид са обезпечени. Това увери националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той изключи възможн...
" Концепцията за документ за имунизация значи, че сте в сигурност и можете да влезете в страна, само че с тези ваксини към момента не знаем. Това е безвредно за индивида, само че не знаем дали това лице е безвредно за останалата част от общество ", съобщи Дел Вал, с цел да подчертае, че " въпреки да не знаем дали имунизираните са заразни, доста е значимо да поддържаме същите ограничения за отбрана ".
Както показва Изабел Сола, съдиректор на лабораторията за ковид на CSIC, всички сегашни ваксини са основани на еднакъв съставен елемент на ковид за стимулиране на имунната система: S-протеина (от " spike " на британски - с него вирусът прониква в човешките клетки), и " всички ще защищават от тежестта на болестта, даже имунитетът да не е изцяло стерилизиращ ".
Тя разкрива, че ключът към намирането на стерилизиращ имунитет може да бъде интраназалната имунизация, която се ползва непосредствено през носа, вместо интрамускулно, както е при всички сегашни ваксини. " Това е пътят за нахлуване на вируса, тъй че той стопира пред вратата на влизане и обезпечава стерилизиращ имунитет. Вече се вижда в опити, че единствено интраназалната имунизация дава този тип имунитет и по тази причина един от методите бъдещето може да бъде смяна на този път на имунизация ", твърди тя.
След като коронавирусът навлезе в дихателните пътища - най-честата форма, той се развъжда в носа и гърлото, преди да се спусне в белите дробове, тъй че инфекциозният потенциал може да се резервира, даже в случай че имунизацията обезврежда най-сериозните резултати, които постоянно пораждат, когато микроорганизмът има достъп до долните дихателни пътища. Назалните ваксини за приложение биха решили този проблем и към този момент има някои в развой на разработка, като този на екипа, формиран от Изабел Сола, Соня Зунига и Луис Енхуанес.
По отношение на опцията за налагане на COVID-ваксинация с насилствени средства заради заплахата, която малцинството, което отхвърля да бъде имунизирано, съставлява за останалите жители, специалистите са най-много за това да се направи косвено, в този сложен баланс, подложен от свободата на индивида и публичен интерес. " Повече от постигането на санкции и наказания, това би трябвало да се предизвиква косвено, с ограничавания. Когато детето няма цялостен указател на имунизациите, това се вижда в учебните заведения, тъй като това е заплаха за другите ", разяснява Изабел Сола, която се застъпва за политиката " търси формули, които да убеждават, а не да постановат ".
 До три месеца Европейски Съюз вкарва обединен номер за всички имунизирани и преболедували COVID-19 До три месеца Европейски Съюз вкарва обединен номер за всички имунизирани и преболедували COVID-19
До три месеца се чака Брюксел да бъде механически подготвен за въвеждане на обединен номер за хората, които са имунизирани против ковид...
Връщайки се към имунния паспорт, Алфредо Корел, професор от университета във Валядолид и член на Испанското имунологично общество, счита, че " думата паспорт не е вярната дума сама по себе си ", и я съпоставя със документите за имунизация на СЗО, които се употребяват за интернационалните пасажери, въпреки че " те имат друго значение, не са наложителни, само че са в отбрана на пътуващия ".
" В научната част това ме тормози, защото фактът, че сте имунизиран, не значи първо, че ще бъдете ваксинирани, защото не е безвредно, в случай че не е прегледано производството на антитела, само че това също би породило съпоставяне с някой, който е преболедувал заболяването ", декларира той.
" В същото време е по-интересно да се поддържа негативен PCR като аршин за пътешестване, в сравнение с този по този начин наименуван имунен паспорт - научно не го виждам като доста подобаващ ", продължава той, с цел да изясни, че " с цел да се употребява паспорт, имунизациите би трябвало да имат повсеместен достъп (т.е. всеки да може да се ваксинира), а за момента подобен няма ", наблягайки, че " има доста страни в света, които не са почнали даже да слагат ваксина ". " Това, че всичко зависи от имунизацията, има научни недостатъци ", декларира той.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР