Прилаганата вече в Русия ваксина "Спутник V" вероятно осигурява имунитет

...
Прилаганата вече в Русия ваксина "Спутник V" вероятно осигурява имунитет
Коментари Харесай

Разкриха нови плюсове на руската COVID ваксина

Прилаганата към този момент в Русия ваксина "Спутник V " евентуално обезпечава имунитет против ковид за до две години. Това заяви шефът на Националния проучвателен институт по епидемиология и микробиология на Русия "Гамалей " Александър Гуитсбург, представен от RT.

Той предвижда, че резултатът от германо-американската ваксина Pfizer/BioNTech би трябвало да е с продължителност сред 4 и 5 месеца, само че акцентира, че това би трябвало да се удостовери по пробен път.

"Това са единствено догатки, нуждаем се от пробни данни. По отношение на нашата ваксина ( "Спутник V " - бел.ред.), тя беше основана на основата, на която се създаде и имунизацията против ебола и е научно потвърдено, че тази аналогична ваксина обезпечава имунитет за 2 години, може би и повече ", означи откривателят.

Гуитсбург съобщи, че е мъчно да се каже за какъв брой време обезпечава отбрана взаимната ваксина на Съединени американски щати и Германия, само че резултатът съгласно него надали щял да е по-дълъг от 4-5 месеца, изхождайки от основата на "общия механизъм на деяние на тези лекарства ".

Специалистът увери, че имунизирането със "Спутник V " обезпечава 96% отбрана от ковид. Останалите 4% от ваксинираните пък щели да прекарат заболяването в доста по-лека форма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР