Приключилата преди дни визита на папа Франциск в Ирак дава

...
Приключилата преди дни визита на папа Франциск в Ирак дава
Коментари Харесай

Визитата на папата в Ирак донесе нова надежда

Приключилата преди дни аудиенция на папа Франциск в Ирак дава нова вяра на християните. Това оповестиха от организацията „ Помощ за Църквата в потребност “ (ACN), която дава филантропична помощ на преследвани и репресирани духовници по целия свят, съобщи Aleteia.org.

За хората тази историческа аудиенция е от огромно значение, показаха от организацията. Тя демонстрира взаимност във време на пандемия и терористични набези. Фактът, че самият Свети отец персонално посети Ирак, я прави невероятна. Изпратен е сигнал, че християнското малцинство не е забравено.

Посещението на папа Франциск е доста значимо, тъй като демонстрира на християните, че не са сами. Мнозина от тях бяха принудени да изоставен своите домове. Папа Франциск се срещна с великия аятолах Али ас Систани, един от дребното духовници, които могат да приказват за идеята на мира и съдействието сред исляма и християнството. Това ще даде глътка пресен въздух на християните и причина да останат там. Християнското наличие в тази страна е значимо, тъй като християните са високообразовани, мнозина от тях са лекари и юристи, които имат предпочитание да оказват помощ на страната да излезе от тежкото състояние, в което се намира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР