Приготвяйки някакви вкусотии за гости ни се иска последното, което

...
Приготвяйки някакви вкусотии за гости ни се иска последното, което
Коментари Харесай

Бързи десерти без печене

Приготвяйки някакви вкусотии за посетители ни се желае последното, което вършим да бъде нещо бързо и вкусно. Можем да заместим печенето и да приготвим сладко прелъщение, което не се нуждае от фурна, само че в по-голямата част от случаите, сходни десерти би трябвало да престоят, с цел да станат в действителност вкусни.

Хубавото при такива сладкиши е, че самото им подготвяне не изисква доста време. И въпреки че чакаме малко повече време, в сравнение с, в случай че си подготвяме кекс във фурната, най-после се оказва, че чакането си заслужава. Първото ни предложение е кекс със стафиди и шоколад.

Кекс със стафиди без печене

 Сладкиш със стафиди

Необходими артикули: 1 ч.ч стафиди, 200 г масло, 200 г шоколад, 250 г бисквити, 100 г ром, орехи

Начин на подготвяне: шоколадът и маслото се поставят на водна баня да се разтопят, по-късно се отдръпват от котлона и към тях се прибавят натрошените на части бисквити, рома и стафидите. Стафидите би трябвало да постоят преди този момент в ром – най-малко към час, с цел да набъбнат.

Хубаво обърквате сместа и добавяте нарязаните на едри части орехи – в случай че предпочитате други ядки, изберете тях. След това всичко това се изсипва в подобаваща тавичка, върху която сте поставили домакинска хартия. Оставяте сладкиша да се стегне за към 4 часа.

 Сладки

Следващите сладки се подготвят доста елементарно и бързо и за тях не са ви нужни доста артикули. Първо смесвате едно разтопено пакетче масло (125 г) с един пакет елементарни бисквити, които авансово сте начупили.

Добавяте 3 с.л ром и 1 ч.ч пудра захар. Всички това се омесва добре и вършиме топчета, които в следствие украсявате с разтопен шоколад или шоколадова заливка. Хубаво е десертът да постои в ледник и да се сервира директно преди консумация.

На прага на горещото лято сме ви подготвили разхлаждащ десерт, с които по-приятно и по-лесно да преодолеем жегите.

 Плодов коктейл

Леден коктейл

Необходими артикули: 300г течна сметана, 3 с.л. захар, 3 листа желатин, 1 ванилия, 4 кайсии, 100 г френско грозде, 100 г грозде без семки, 2 с.л. ликьор

Начин на подготвяне: В леко затопления ликьор се разтваря авансово накиснатият в студена вода желатин. Оставя се сместа да изстине. Разбива се сметаната със захарта и ванилията. Прибавяте желатиновата примес, гроздето, касиса и нарязаните на късчета кайсии. Изливате във висока чаша за коктейл, изплакната със студена вода и оставяте за 2 часа в ледник.

Последното ни предложение е за кекс с кокосови стърготини, а продуктите са следните:

Кокосов сладкиш без печене

Необходими артикули: 200 мл прясно мляко, 180 г шоколад, 50 г масло, 140 г кокосови стърготини, 80 г елементарни бисквити, 50 г захар, 1 ромова есенция и 1 ч.ч натрошени лешници

Начин на подготвяне: загрявате маслото, прясното мляко и захарта – бъркате до момента в който захарта се разтопи. След това слагате кокосовите стърготини и част от лешниците. Добавяте и натрошените на ситно бисквити дружно с есенцията ром и разбърквате добре.

Следва сместа да бъде изсипана в тавичка, с авансово поставена хартия за печене. Слагате сладкиша в хладилника да се стегне добре. След час го изваждате и поливате с разтопения шоколад, а от горната страна поръсвате с остатъка от лешниците. Оставете в ледник за още час – два.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР