Прието е, че съновниците са ръководства, които ни помагат да

...
Прието е, че съновниците са ръководства, които ни помагат да
Коментари Харесай

Каква е функцията на съновниците

Прието е, че съновниците са управления, които ни оказват помощ да разтълкуваме съня си.

Истината е, че множеството хора не умеят да употребяват тези управления и постоянно тълкуването, което вършат сами, е доста неправилно.

Това е по този начин, тъй като се не помни фактът, че сънят е построен от знаци, които рядко имат безусловно значение, а и в множеството съновници 1 знак сплотява няколко смисли.

Например, в случай че сънувате, че зъбите ви падат, ще откриете, че смисъла е болест и гибел. Но това е сплотяващ знак за мощен боязън, паника и крах, тъй че не би трябвало наложително да свързвате падналите зъби с физическа гибел.

 Сънуване

Това не значи, че признакът на падналите зъби е небивалица – не е, просто признакът е показан в общ смисъл.

Символите в сънищата нямат закрепен смисъл. Те могат да се разкрояват в разнообразни смисли.

Правилното пояснение на съня зависи от подтекста, в който е сънуван.

Например, „ сънувах освирепял кон " единствено по себе си не значи нищо, тъй като не са разказани останалите детайлности от съня.

Обобщеният смисъл на съня не може да бъде прибавен към всеки човек и във всички случай.

В тълкуването на сънищата взе участие и логиката на психиката, която се интересува от здравословното положение, отзивчивите умения, проблемите и правилата на индивида, който е сънувал даден сън, с цел да му даде най-правилното пояснение.

 Сънища

Сънят съставлява тип психическо дишане. Той е „ отдушник “ за всички пориви, които потискаме.

Сънищата ни оказват помощ да се освободим от грижите, враждебността, злобата и в това време разкриват нашите очаквания и стремежи.

Има сънища, които ни разкриват какъв брой сме недоволни от живота си сега. В други прози­ра нашата неприязън, даже омразата ни към себе си или други хора.

Сънят извършва функционалността на обезщетителен механизъм. Той противодейства на носталгията, на съжалението, на безсилието.

В съня ние поддържаме връзка със себе си и е обикновено постоянно да ни се присънват и други аспекти на личността ни.

Отсъствието на сънища може да докара до афективни и умствени разстройства, до дефицит на скотски белтъчини с всичките им трагични последствия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР