Приетият от Конгреса на САЩ Закон за правата на човека

...
Приетият от Конгреса на САЩ Закон за правата на човека
Коментари Харесай

Китай: Стабилен и проспериращ Синдзян е най-яркото доказателство за лъжите на американските политици

Приетият от Конгреса на Съединени американски щати Закон за правата на индивида в Синдзян провокира възмущението на доста китайци, в това число измежду 25 милионно население на самостоятелния регион и бе неодобрен от редица страни, оповестява Радио Китай.

Благодарение на ограниченията за премахване на тероризма в Синдзян-уйгурския самостоятелен регион, той най-сетне се развива обикновено, а хората живеят умерено. През миналите три години в Синдзян нямаше нито един терористичният атентат, а от 2012 година до момента брутният вътрешен артикул на региона се усилва с 8,5% годишно, изключително известен е туризма, който носи приходи на доста локални хора.

В същото време локалната просвета и религията на уйгурите в Синдзян са предпазени изцяло. В момента там има 28 000 молитвени домове и 300 000 духовници. Като значимо звено в самодейността „ Един пояс, веднъж " Синдзян има несъмнени географски и търговски прерогативи, свързвайки Китай с пристанищата в Азия и в Европа. През 2019 година общият размер на вноса и износа в региона се е нараснал с 23,8% на годишна база.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР