Приемайки десетия си пакет санкции срещу Русия, Европейският съюз заяви,

...
Приемайки десетия си пакет санкции срещу Русия, Европейският съюз заяви,
Коментари Харесай

ЕС се зарече да засилва натиска върху Москва до освобождаването на Украйна

Приемайки десетия си пакет наказания против Русия, Европейският съюз съобщи, че ще ускорява натиска върху Москва, " до момента в който Украйна не бъде освободена ", съобщи Ройтерс.

 

" Сега имаме най-суровите наказания досега - изчерпващи военния боеприпас на Русия и нанасящи тежки провали на стопанската система ѝ ", съобщи в " Туитър " председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, като акцентира, че блокът ускорява натиска върху тези, които се пробват да заобиколят глобите на Европейски Съюз.

 

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел предизвести, че съюзът ще продължи да постанова още наказания на Москва. 

 

" Ще продължим да ускоряваме натиска върху Русия и ще го вършим толкоз дълго, колкото е належащо, до момента в който Украйна бъде освободена от бруталната съветска експанзия ", сподели той в изказване.

 

Борел означи, че най-новите наказания са ориентирани против банковия бранш, против достъпа на Москва до технологии, които могат да се употребяват за цивилен и военни цели, както до напреднали технологии.

 

Европейски Съюз наложи наказания и на 11 физически и седем юридически лица, свързани с група " Вагнер ", чиито наемници се бият в Украйна, само че вземат участие и в спорове в африкански страни като Мали.

 

 

Борел съобщи, че дейностите на " Вагнер " заплашват интернационалния мир и сигурност, защото компанията не работи в каквато и да било правна рамка.

 

Сред включените в " черния лист " са двама от командирите на групата, взели участие ефективно в завладяването на украинския град Соледар предишния месец, както и ръководителят на " Вагнер " в Мали, се споделя в известие на Европейски Съюз.

 

Шефът на частната военна компания Евгений Пригожин призна, че ограниченията ще затруднят работата й, защото ще създадат по-сложно снабдяването с оръжия, само че изрази убеденост, че тя ще се оправи.

 

" Разбира се, това ще затрудни работата, тъй като няма да можем да използваме нужното количество европейски оръжейни системи. Ние към този момент сме привикнали с натовски вид оръжие. То е още по-полезно във време на дефицит на муниции. Сега тези покупки ще се усложнят, само че ние имаме задоволително нелоши канали за връзка с европейски производители, сподели Пригожин в коментар, оповестен в " Телеграм " от пресслужбата му.

 

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР