Придобиванията в българския технологичен сектор се превръщат в ежедневие за

...
Придобиванията в българския технологичен сектор се превръщат в ежедневие за
Коментари Харесай

Технологичният холдинг Бианор придобива софтуерната Булбера

Придобиванията в българския софтуерен бранш се трансформират в всекидневие за " Бианор ". Технологичният холдинг разгласи на 11 декември в известие до Българската фондова, че ще прибави 100% от капитала на българската " Булбера " към портфолиото си от компании. По рано през годината компанията закупи и софтуерните ITIDO, Databreathe и GotoAdmins.

" До 2008 година бях част от екипа на " Бианор Сървисиз ", а по-късно продължихме да поддържаме контакт и да работим дружно по обособени планове. Тази стъпка е естествено продължение на нашите отлични дългогодишни връзки, " споделя Стефан Господинов, създател и шеф на " Булбера " в публично известие до фондовата борса. Компанията създава софтуерни решения в областта на телекомуникациите, опазването на здравето и електронната търговия, като има опит и в ръководството на бази с данни.

Приходите за 2022 година на " Булбера " са към 1.1 млн. лв. по отношение на 1 млн. година по-рано. Финансовият резултат и за двете години е облага от 13 хиляди лв.. Според Търговския указател за компанията работят към 15 души, като има екипи в Стара Загора и Велико Търново. " С присъединението й към групата, " Бианор " придобива нови благоприятни условия за разширение отвън столицата ", показват от холдинга.

Екипът на " Булбера " ще се причисли към този на дъщерното сдружение ITIDO. Основателят и управител- Стефан Господинов, ще заеме позицията вицепрезидент, " Разработка на програмен продукт ".
Реклама
" Бианор " се търгува на българската фондова борса от 2007 година Реално обаче компанията съживи търговията си през тази година, откакто събра в допълнение 8 млн. лв. капитал. Към сегашен миг от холдинга не показват сумата на договорката.

" Съгласно постигнатите сред продавача " Булбера " и управлението на " Бианор " съглашение, точните параметри на договорката ще бъдат непокътнати в конфиденциалност " уточни пред " Капитал " Любомир Янков, който е шеф за връзки с вложителите. " Това, което може да обявим като параметри е, че придобиването е напълно в кеш като в съглашението има включен earn out за идващите 2 години " добавя Янков.

Акциите на компанията нарастват с над 5% след оповестяването на договорката до 3.9 лв. за акция. За последните 12 месеца книжата на " Бианор " са добавили 40%, а за пет години книжата записват близо 250% рентабилност.
Свързани публикации " Бианор " изпълни кошницата си с IT компании 29 септември 2023, 08:55 " Бианор " купува софтуерните ITIDO и Databreathe 21 март 2023, 12:27 " Бианор холдинг " ще разпредели дял за съвсем 3 млн. лева 27 април 2022, 12:54
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР