Придобиваме компания, чийто бизнес се намира в подем и оперира

...
Придобиваме компания, чийто бизнес се намира в подем и оперира
Коментари Харесай

"Евроинс иншурънс груп" купува 49% от руския застраховател "Евроинс"

Придобиваме компания, чийто бизнес се намира в напредък и оперира на пазар с големи мащаби, декларира в известието до борсата Асен Христов, ръководител на надзорния съвет на " Еврохолд - България ".

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА Още по тематиката
Всекиму съгласно риска

След години на отсрочване системата бонус-малус при " Гражданска отговорност " е на финала
20 окт 2017
" Еврохолд България " търси близо 250 млн. лева от пазарите

Публичният холдинг приготвя нарастване на капитала, емисия облигации и отписване на застрахователя " Евроинс " от борсата
28 авг 2017 " Евроинс иншурънс груп " купува 49% от съветското застрахователно сдружение " Евроинс ". Сделката е била подписана на 16 ноември и се чака да бъде завършена след утвърждение от регулаторите, се споделя в известие на българското сдружение, което е част от " Еврохолд - България ", до Българската фондова борса в петък. След нарастване на капитала българската компания ще придобие този дял от съветския осигурител за 3.6 млн. евро.

Руската компания е профилирана в общото обезпечаване, оперира на пазара в страната от 2003 година и предлага над 50 продукта. През предходната година премийният доход на ООО РСО " Евроинс " е повишен с 40% и е достигнал 21 млн. евро. Чистата облага е била 1.427 млн. рубли (близо 24 хиляди рубли). Компанията е на 46-о място по величина в Русия през 2016 година, а година по-рано е била на 61-во. В края на септември съветската рейтингова организация RAEX е удостоверила оценката си от ruBB+ на сдружението. Според уеб страницата на ООО РСО " Евроинс " до момента мажоритарен притежател е бил " Агентство профессиональной оценки собственности " ООД с 84.36%, а останалите - " Центр оценки и консалтинга " ООД - с 9.98%, и Олга Макова - с 5.66%, която е и общоприет шеф.

С придобиването на съветското сдружение " Евроинс иншурънс груп " ще разшири активността си в Източна Европа. Това подхожда на тактиката на компанията за разгръщане в страните от Оперативно-наблюдателно дело, които имат забележителен капацитет за напредък заради ниското навлизане на застрахователни артикули и наклонността към следваща консолидация на пазара. Със договорката българската компания стъпва на съветския пазар. Досега " Евроинс иншурънс груп " развива активност в 8 страни и обслужва над 2.5 млн. клиенти - България, Румъния, Македония, Украйна и Гърция, като има нишови интервенции в Италия, Испания и Полша. В първите 4 страни компанията има свои дъщерни сдружения, като " Евроинс Румъния " е измежду трите най-големи в бранша на общото обезпечаване.

След придобиването на съветската компания годишните доходи от застрахователни награди на българското сдружение ще надвишават 400 млн. евро, а групата ще бъде показана на пазари с население от над 200 млн. души. През последните години " Евроинс иншурънс груп " закупи застрахователния бизнес на немската Talanx International в България и Украйна – надлежно " ХДИ Застраховане " и HDI Strakhuvannya, на холандската Achmea в България - " Интерамерикан ", на QBE в България и Румъния, както и застрахователния портфейл на " АТЕ Иншурънс " - румънското дъщерно сдружение на гръцката Пиреос банк.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР