Причината за замърсяването с манган на водата в община Родопи

...
Причината за замърсяването с манган на водата в община Родопи
Коментари Харесай

Манган във водата на община Родопи от местния ВЕЦ

Причината за замърсяването с манган на водата в община Родопи е водното огледало на локалния мини Водноелектрическа централа, сочи експертна инспекция. В общината беше оповестено бедствено състояние поради манган 20 пъти над нормата, заяви.

Докладът на експертите се забави три месеца.

„ Заключението на експертите е, че замърсяването идва от водното огледало към мини ВЕЦ-а “, съобщи Спартак Николов от ВиК-Пловдив.

Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева съобщи, че още от първия ден се работи за преодоляване на рецесията. Предстои създаване на дублиращи сондажни кладенци и замяна на цялата водопроводна мрежа в Брестовица, само че това ще се случи най-рано от края на март.

„ Последните резултати сочат, че има 1600 мигрограма на литър манган при 50 микрограма норма. Бедственото състояние е доста от дълго време “, съобщи кметът на Брестовица Павел Михайлов.

Местните поданици са безапелационни, че от година и половина слушат обещания без нищо да се прави. В същото време приканват да се понижи цената на водата, с цел да не заплащат отровна вода, която не могат да употребяват за нищо – нито за санитарни, нито за битови потребности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР