Причината да има толкова митове за Хитлер и нацизма като

...
Причината да има толкова митове за Хитлер и нацизма като
Коментари Харесай

Митове за нацизма и Хитлер

Причината да има толкоз легенди за Хитлер и нацизма като цяло, е ползата на хората към всевъзможни секрети и конспирации. Нацизмът като режим се крепи точно на сходни легенди.

Митът за аутобаните

Ширещото се разбиране, че аутобани в Германия има с помощта на нацистите е нищо повече от мит. Всъщност те са били върли съперници на концепцията за построяването им и даже са саботирали строителството им. След като взимат властта обаче, вземат решение, че това е идеална агитация и афишират, че с помощта на тях строителството на аутобани в Германия е довело до понижаване на безработицата. Последното също не е правилно, тъй като по това време в страната е имало 5, 6 милиона безработни, а в строителството на пътища са били заети не повече от 120 000 души.

Митът Хитлер

С помощта на пропагандата и с дейното присъединяване на Гьобелс се основават доста легенди за Хитлер. Умело е построена илюзията, че Адолф Хитлер е висш водач и единствена опция. Яхнал вълната на недоволството, той печели съидейници както от междинната, по този начин и от висшата класа. Митологизираната му персона и доста агитация са факторите, разрешили му да пристигна на власт. Един от митовете за него е, че е бил уверен вегетарианец. Всъщност той се е хранел с съвсем всичко, само че след 42-рата си година е лимитирал използването на месо поради здравословното си положение - страдал е от метеоризъм.

Митът за нацизма като народна власт

 Митове за нацизма

Често се загатва, че нацистите са пристигнали на власт по либерален метод. Истината е обаче, че те не са печелили болшинство. На парламентарните избори през 1933 година получават 43.91% поддръжка. Но 12.32% от гласоподавателите тогава са дали своят вот за към този момент неразрешената комунистическа партия, само че техните гласове са оповестени за невалидни и подарени на нацистите. По този метод за първи път са болшинство в Народното събрание. Същият парламент дава на Хитлер изключителни пълномощия, гласоподава му правото самичък да обнародва закони. Малко по-късно са неразрешени всички останали партии, а доста депутати са убити.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР