Прибързано е решението за признаване на антитела за зелен сертификат.

...
Прибързано е решението за признаване на антитела за зелен сертификат.
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Решението за зелен сертификат при антитела е популистко, ще доведе до разпространяване на инфекцията

" Прибързано е решението за признание на антитела за зелен документ. Никъде в света, с изключение на в няколко кантона в Швейцария, това не е признато като задоволително съображение да се издава документ.

Има рекомендация на СЗО, че решението, а това би трябвало да се вземе от локалните специалисти, т.е. не е общовалидна мярка, тъй като не е допустимо от имунологична позиция да се потвърди кое е това количество антитела, което е задоволително за съответния човек, с цел да бъде предпазен от коронавирусната зараза.

Това е теоретично невероятно, защото тази отбрана зависи от положението на имунната система на съответния човек, от положението на организма му в това време, от съпътстващи болести, от фактори на околната среда, от метода му на хранене ".

Това изясни пред БНР акад. Богдан Петрунов, един от водещите експерти в региона на имунологията и алергологията в България.
Той акцентира, че е призната от СЗО една арбитражна единица BAU, която да даде ориентировка, че, в случай че имаме 10 пъти повече от нормата, да се считаме за предпазени, само че това не е научно потвърдено:

" Решението за зелен документ при антитела е популистко, което ще докара до разпространение на инфекцията. Това няма да ни помогне да се борим против вируса.

Трябваше да се акцентира на това да се ваксинират хората. В целия свят зеленият документ има единствено три детайла - имунизиран и преболедувал и негативен PCR тест ".

По думите на акад. Петрунов най-тревожни в България са високата смъртност и огромният брой заболели в интензивните отделения:

" От тези хора 10-12% най-вече биха останали живи, би трябвало да имаме това поради ".

Според него това, че има лекари и учители, които не желаят да се имунизират, води до съмнения у хората при вземането на решение да се имунизират против Covid-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР